Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen nagy divat most...

Miért ilyen nagy divat most megint ez az eljegyzés-esküvő-gyerek szentháromság? Mi a jó az ilyen sablonos életben?

Figyelt kérdés

Mást se látok az utóbbi években megint, akárhány ismerősöm van anno gimiből, egyetemről, hogy emezt eljegyezték, amaz épp házasodik és jaj de boldog, többeknél most született gyerek... Kérdésem: ez mire jó? Csomó olyan van akinek volt már vagy 6 párja gimi óta, 2 éve még másik pasival volt, most meg már gyereket vár meg házas, nem gondol bele mekkora felelőtlenség amit csinál? Két év múlva megint mással lesz, akkor minek addig házasodni, meg pláne egy gyereket bevállalni a semmire, akit aztán meg nevelni is kellene meg eltartani?

A CSOK miatt lett ez ekkora divat az utóbbi pár évben? Vagy mi az oka? Mert én nem bírok rájönni. A mai világban már semmi nem indokolja, mégis nagyobb divat mint valaha. Kb. nincs huszonéves nő aki ne lenne férjnél meg ne várna gyereket. Így nem is csoda hogy van akinek senki se jut.

2023. jún. 25. 01:45
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
24%
Az elfogadás itt pont visszafelé nem megy. Ahogy olvasom, pont azok szidalmaznak többségben, akik nem akarnak családot. Szerintük mindenki egy állat aki a hagyományos életet akar élni, bolondok, ostobák, buták, miattuk túl fogunk szaporodni stb. Hihetetlen milyen szinten vannak páran megkeseredve. Ez tényleg borzasztó szomorú!
2023. jún. 26. 09:59
 32/34 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem mindenki felnott ember es mindenki el tudja donteni, hogy akar-e hazassagot es/vagy gyereket vagy nem. Ennyi. Senki nem donthet a masik ember helyett, ezt mindenki maga erzi, mindenki maga tudja. Ha az ember hibat kovet el azzal, hogy meghazasodott vagy azzal, hogy nem hazasodott meg, vagy rajon, hogy hiba volt gyereket vallalni vagy nem vallalni, o viseli a kovetkezmenyeket, nem a szomszed Pista. Ki a joegnek van koze a masik dolgahoz, nem is ertem. Mégha 100%-ban atlathatnank egymas helyzetet, hatteret, akkor se lenne jogunk mas donteseibe belekontarkodni.

Szerintem annyi a lenyeg, hogy sajat dontes legyen, ne pedig valamilyen kulso nyomas miatt vallalja vagy ne vallalja az ember.

2023. jún. 26. 15:32
 33/34 anonim ***** válasza:
57%

"nem gondol bele mekkora felelőtlenség amit csinál?"

Nem gondol bele. Teherbe esni könnyebb, mint gondolkodóba.

2023. jún. 27. 14:22
 34/34 anonim ***** válasza:
80%

Nekem van férjem, de mi se szeretnénk gyereket. A házasság azért történt, mert egyrészt volt pár felesleges milliónk, és úgy éreztük tök szép hagyomány, meg kislányként sokat álmodoztam arról, hogy menyasszony legyek, és nem utolsó sorban új szintre emelte a kapcsolatot. Persze ha nem lett volna akkor se lenne gond, azokat is megértem akiknek nincs.

Gyereket nem szeretnénk; és egyre inkább dühít, hogy nem tudunk elmenni kettesben sehova anélkül, hogy mások neveletlen ordító gyerekét ne kelljen hallgatni. Természetjáráskor kutyákkal sétálunk akkor is a visító gyerek, hőbörgő szülőket kell hallgatni. Már nincs olyan szegmense a világnak ahol elvonulhatnánk. ( egyedül az otthonunk; de itt is milliószor megfordulnak utcán rohangáló, visitó, állatokat szekáló primitív egyedek)

Én úgy gondolom (és azt is látom) hogy ide egyáltalán nem kell az értelmiségi, és aki szül az jó ha tudja hogy ha az országban marad akkor a jövő gyári munkásait nevelgeti épp. Gondoljatok csak bele, nem szépen előre kitervelt terv volt ez? Előbb támogatták a szülést, de minél hamarabb szülj nehogy edukációra legyen időd, netán diplomás legyél! Az ilyen családokból ritkán kerül ki diplomás gyerek, ahol anyuka is màr 20 évesen szül, nem ül vissza az iskolapadba, ideje sincs hisz 3 gyereket is alá kell írni, mindezt 30 (!) éves korig. Én még szülhetnék, diplomásak is vagyunk, kapnánk is támogatást, de mivel az oktatás szét van cseszve, és a környezet erősen befolyásolja a jellemfejlődést, nem gondolom, hogy megfelelően tudnám nevelni a gyerekemet, mert a környezete (többi gyerek) úgyis elrontaná. Én meg nem adok ennek az országnak egyetlen gyári munkást se. De hamarosan sokan lesznek…. Mindez éhbérért.

2023. jún. 28. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!