Miért ilyen nagy divat most megint ez az eljegyzés-esküvő-gyerek szentháromság? Mi a jó az ilyen sablonos életben?
Mást se látok az utóbbi években megint, akárhány ismerősöm van anno gimiből, egyetemről, hogy emezt eljegyezték, amaz épp házasodik és jaj de boldog, többeknél most született gyerek... Kérdésem: ez mire jó? Csomó olyan van akinek volt már vagy 6 párja gimi óta, 2 éve még másik pasival volt, most meg már gyereket vár meg házas, nem gondol bele mekkora felelőtlenség amit csinál? Két év múlva megint mással lesz, akkor minek addig házasodni, meg pláne egy gyereket bevállalni a semmire, akit aztán meg nevelni is kellene meg eltartani?
A CSOK miatt lett ez ekkora divat az utóbbi pár évben? Vagy mi az oka? Mert én nem bírok rájönni. A mai világban már semmi nem indokolja, mégis nagyobb divat mint valaha. Kb. nincs huszonéves nő aki ne lenne férjnél meg ne várna gyereket. Így nem is csoda hogy van akinek senki se jut.
Sokkal többre jutsz azzal, ha a saját boldogulásodba fekteted az energiáidat és nem abba, hogy mások ellen gerjessz felháborodást az interneten gyerekes irigykedéseddel. Ha javasolhatom, nézz végig magadon, mielőtt nekiállsz másokat kritizálni, ócsárolni!
>>Tapsvihar a lelátóról<<
Egy aspektus a sok közül, - amelyet a magadfajta gyakorlatilag képtelen felfogni ésszel:
Én így gondoskodtam a feleségemről - annak árnyékában, amilyen anyagiassá vált a világ, - ezzel fedezem számára a viszonylagos anyagi stabilitást arra az esetre, ha előbb távoznék az árnyékvilágból, mint ő. Manapság nagy divat már élve ráhúzni az anyaföldet másokra és még életében széthordaniuk, eladniuk mások feje felől mindent - a kedves közeli hozzátartozóknak, - vagy a nulladik kínálkozó alkalommal eldugni a már leírt embert egy bolhafészekbe, amelyet "idősek otthona" fedőnéven üzemeltetnek hasonlóan aljas indíttatású szélhámosok.
Így talán egy picivel nehezebb dolguk lesz.
Valószínűleg megtalálnak egy partnert, akivel már teljesnek érzik az életüket, vagy egyszerűen úgy gondolják, eddig túlságosan a valóságtól elrugaszkodott elvárásaik voltak, és belátják, hogy meg lehet állapodni. Aztán gondolhatnak arra, hogy egy új szintre lép a kapcsolatuk a családalapítással, illetve tényleg vágynak egy gyerekre, mert szeretik őket.
Én azt a sablonos életet nem tudom megérteni, amikor valaki ennyire más életével foglalkozik.
Aki meg CSOK-kal jön, az nem sokat tud a valóságról: sokkal egyszerűbb gyerek nélkül megszerezni egy ingatlant két emberre, mint gyerekkel 4-5 emberre. Az a pár milliós támogatás lóf*sz ilyen ingatlanárak mellett, ha a nő évekre kiesik a munkából, illetve később is az elején csak részmunkaidőre tud visszatérni.
Van aki nem akar gyereket. Ő dolga. Azt nem értem, hogy miért jó m@s életével foglalkozni?
Azért van ennyi házasság/eljegyzést, mert ők úgy szeretnék.
Próbálj a saját életedre koncentrálni, hogy az úgy alakuljon, ahogy szeretnéd. Béke!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!