Ilyenkor nyáron jöttök rá ti is, hogy addig volt jó az élet, amíg volt nyári szünet fiatalként?
Én csak sajnálni tudlak, hogy ennyire elb..sztad az életed, hogy ilyen nyomorult a helyzeted. De erről csak te tehetsz.
Én nem sírom vissza a diákéveket, örültem, hogy végre vége. Olyan munkám van, amit szeretek, azt az évi huszonpárnap szabit beosztom, nincs millió feladat, és nyugtatót se szedek. 32 évesen fiatal vagyok, és szép az életem.
Ne dramatizáld túl.
Sajnálom. Nincs ugyan illúzióm afelől, hogy érteni fogod, amit írok, de azért leírom. Te alkottad magad köré ezt az életet.
Amíg itt tartasz, semmi nem fog változni.
Nem, a legkevésbé sem.
Nincs különösebb bajom azzal, ha ilyenkor dolgozom. Ellenben baromi jó volt felismerni először, hogy szeptember elseje van, és mégis ugyanolyan nap jön, mint az előző.
egy hónap pihenés valóban jól esne, de amúgy nekem annyira nem hiányzik.
haszontalan semmittevés volt, ráadásul engem elég nehezen engedtek el bárhova és nem laktak annyira közel a haverjaim, úgyhogy konfliktuskerülő jó kisfiúként leginkább a szobámban gubbasztottam.
engem az is vigasztal, hogy most meló után még sokáig van világos és meleg.
Őszintén? Nekem egyáltalán nem hiányzik az, hogy naphosszat olyasmivel kelljen foglalkozni, ami vagy nem érdekel, vagy amit egyenesen utálok, és főleg nem, hogy még a délutánomat, estémet, meg a hétvégémet is az töltse ki. Most ha hazaérek munkából, egy másodpercig sem kell rágondolnom. Lehet, hogy ha úgy nézzük, a nyaram zsúfoltabb, de cserébe a hétvégék, és az esték sokkal stresszmentesebbek. Nem mellékesen: azért vannak olyan munkahelyek, ahol a nyár elég laza.
Ja, hogy felnőttként kiadásaid vannak? Igen. De saját bevételed is, és nem anyádtól függ, hogy ad-t zsebpénzt.
Nem voltam olyan rég iskolás, így emlékszem...8-10 óra/nap, utána + 2 óra házi feladat, felkészülés a dolgozatra stb. Hétvégente szintén tanulás, házi. Tehát masszívan napi 12 óra ment el a sulira jó esetben. Plusz a hétvégék fele. Nyáron unalmas kötelező olvasmányok, olvasónapló írás stb.
Nem, kösz. Nem sírom vissza.
Felnőttként ledolgozom a 8 órát, aztán utána azt csinálok amit akarok. Hétvégén szintén. Ha 1 évben 1x van 1-2 óra túlóra, azt fizetik vastagon.
Arra költöm a pénzem amire akarom, oda megyek ahova szeretnék. Ja és ha nem akarok bemenni dolgozni, akkor van szabadnapom vagy orvosom. :D
Hülye lennék visszasírni az iskolát. Most a nyaram arról szól, hogy olyan könyvet olvasok amilyet szeretnék. Igaz, "csak" 2 hét szabim van, nem 2,5 hónap, de legalább a tengernél vagyok és nem kell újra elővennem a Pál utcai fiúkat (fúj, de utáltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!