Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám apukámat rávenni...

Hogyan tudnám apukámat rávenni arra hogy szeretnék valamit rendelni?

Figyelt kérdés

Szinte soha nem enged semmit venni/rendelni, de akkor nem értem hogy miért van zsebpénzem?

Nem is tudom hogy utoljára mikor engedett rendelni.

És most egy olyat szeretnék rendelni amire nagyon vágyok és nagyon örülnék neki.

De szinte meg se hallgatja mikor elkezdek róla beszélni hogy mit rendelnék.

(Anya nincs rá nagyon hatással mert próbáltam hogy anya mondja neki hogy szeretném de így se engedte) <-(nem a mostani esetről van szó)

#rendelés #apa #engedély #Akkor mi értele van a zsebpénznek?
2023. jún. 19. 12:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
67%
Bármit meg lehet venni egy üzletben is
2023. jún. 19. 12:53
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mi az, és mennyibe kerül.
2023. jún. 19. 12:55
 3/19 anonim ***** válasza:

Mit akarsz venni és mennyibe kerül?

Meg miért nem te rendeled magadnak utánvéttel csomagpontra? Email cím, telszám és mehetsz érte.

2023. jún. 19. 13:02
 4/19 anonim ***** válasza:
És nem tudod egyedül megrendelni? Ha ezt a kérdést sikerült ide kiírnod, akkor a rendelés is menni fog. Ha a zebpénzed kb-ben van, akkor kérd utánvéttel, kb. 300 forinttal fog csak többe kerülni. Ha csomagpontra kéred, akkor a szüleidnek nem is kell tudni róla. Megrendeled, elmész érte, kifizeted, elteszed a táskádba és hazaviszed.
2023. jún. 19. 13:18
 5/19 anonim ***** válasza:
Ha nem ő és te tárolod a pénzt akkor simán rendeld egy közeli automatába és akkor nem fog gyanakodni se
2023. jún. 19. 13:30
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat csak azért nem akartam csomagpontra kérni mert utána otthon meglátja azt leb@sz. Nyílván megtudnám rendelni egyedül is + nincs közelembe olyan bolt ahol azt lehet kapni.

Meg, szeretem inkább letisztázni a rendelést a késöbbi vita elkerülése érdekében.

2023. jún. 19. 13:36
 7/19 anonim ***** válasza:
69%

"miért van zsebpénzem?"

Azért kislányom, hogy ha szükséged van valamire, azonnal beszerezhetsd, n e kelljen külön koldulni rá. Nem azért, hogy minden szirszarra elherdáld. 16+ évesen nyugodtan elmehetsz dolgozni, és kerestből megveheted a vackaidat.

2023. jún. 19. 13:39
 8/19 anonim ***** válasza:
91%
Én megmondanám, hogy oké fater, akkor ne is adj zsebpénzt, költsd gyógyszerre puszi.
2023. jún. 19. 13:52
 9/19 anonim ***** válasza:

#7 A zsebpénz lényege, hogy az ő pénze, ő rendelkezik vele és nem vészhelyzetre van félretéve, azt nem zsebpénznek hívják. Ha akarja elköltheti a legértelmetlenebb dologra is, az ő dolga, így megtanul bánni a pénzzel. A legtöbb ember ma online rendel mert olcsóbb és nem azért, hogy minden szirszarra elköltsék a pénzt.

Lehet csak egy telefontokot vagy valami apróságot akar ami neten 1000x olcsóbb de nem engedik neki.

Ezekből a személyekből lesznek a vásárlási mániások később, akik felnőttkorukban minden pénzüket elköltik, hogy kiéljék ezt az "azt veszek amit akarok" vágyat és akkor végképp nem tudnak majd bánni a pénzzel, majd a szüleihez mennek kölcsön kérni.

Inkább 18 alatt tanulja meg ezt a saját kárán mint már amikor dolgozik és eltartja magát.

2023. jún. 19. 14:18
 10/19 A kérdező kommentje:

#7 Nem vagyok olyan helyzetben hogy magamat kéne ellátnom dolgokkal.

#8 Ezt ink. nem teszem meg :)

#10 Nincs vásárlási mániám. kb. évente szoktam valami nagyobb dologgal megajándékozni magam.

(persze szoktam én is boltba járni de ott azt veszek amit a szüleim kérnek hogy vegyek meg nekik otthonra vagy ha éhes/szomjas vagyok veszek kaját ami nem szirszar)

2023. jún. 19. 14:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!