Olyan furcsa, hogy 28 éves vagyok már. Másnak nem furcsa, hogy annyi idős amennyi?
Szintén 28 :)
De, nekem is fura. Én valahol még mindig tininek/fiatal felnőttnek érzem magam. Úgy is élek. Nemrég kaptam egy üzenetet gov.hu-n, hogy újítsam meg a jogsim, mert le fog járni. És rácsodálkoztam, hogy 18 évesen szereztem jogsit, ezek szerint már 10 éve vezetek?! Közben észlelem magamon, hogy egyébként egyre több tapasztalattal gazdagodtam szakmailag, meg az élet minden területén, egyre többet fejlődök. Remélem, hogy ez a jövőben is így marad.
A másik meg, hogy szerencsés geteikám van, még mindig elkérik a személyim, ha alkoholt vagy cigit akarok vásárolni, illetve a környezetem meglepődik, ha szóba kerül az életkorom. Szóval valószínűleg sokkal fiatalabbnak tűnök, és így is kezelnek, ami néha áldás, néha átok.
Magától az öregedéstől nem félek. Elnézve a felmenőimet, leszek kb. 60, mire látszani fog rajtam a kor, és 90 év felett számítok csak mobilitási, egészségügyi, és egyéb problémákra, és valószínűleg 90-100 évet megélek. Sokat változik majd a világ addigra, kívácsi vagyok, hogyan fogok tudni alkalmazkodni. A legidősebb élő rokonom 87 éves, túrázni jár, külföldre utazik, és használja a modern technológiát, szellemileg és fizikailag is fitt.
Én fél éve lettem 30 és nagyon-nagyon megvisel. Úgy képzelem, a 10 és a 20 a "menő" kerek, a 30 az egyik borzalmas, a 40 és az 50 az 'meh', semmilyen és a 60 a másik borzalmas. A 70-et kevesen élik meg.
Egy dolog, hogy nem jó az egészségi állapotom, már tizenévesen se volt az.
De lassan tényleg minden nap vannak fájdalmaim, a sportban sérülök, nagyon-nagyon oda kell figyelni, a sör azonnal megárt (igyekszem ritkán inni, csak sört és keveset), fél-háromnegyed napig vagyok másnapos...
Eddig totál, de totál ránctalan volt a kinézetem, fiatalosan néztem ki (habár a személyimet kb 20 éves koromig kéregették el, pedig nem sminkeltem). Most azért középkorúsan nézek ki, rettentő sokat változtam.
Nagyon rossz a genetikám, anyám cigizett és ivott velem terhesen, számos krónikus betegségem van, az apai ágon felsorolhatatlanul sok súlyosabb(!) betegség.
Szóval ha nem is jönne a háború és egyéb veszélyek, akkor is életem felén túl vagyok. Nagyon durva ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!