Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Cserbenhagytam a haveromat,...

Cserbenhagytam a haveromat, vagy helyes hogy nem léptem közbe?

Figyelt kérdés

Tegnap egy kisebb utcai balhéba keveredtem majdnem. A melléktörténet most nem fontos, annyi a lényeg, hogy haveromat akarták befenyíteni. Először csak szóban inzultálták, de később egy pofont is adtak neki, és a falhoz is csapták a nyakánál fogva.

Én és egy másik haverom, nem léptünk közbe. Egyrészt azért, mert ha elkezdtem volna balhézni, az csak olaj lett volna a tűzre, másrészt, könnyen lehet, hogy én is büntetést kapok. De egy hajszálon múlott hogy csináljak valamit, ha nem mentek volna el ezután, közbeléptem volna.

Viszont én nagyon szégyellem magam, hogy hagytam magam...

2023. jún. 10. 09:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy megijedtél, természetes emberi reakció, de ettől még igen, csúnyán cserbenhagytad. Nem hiszem, hogy egy ilyen szituáció után tudnék még barátként tekinteni azokra, akik semmit nem csináltak, miközben engem felkentek a falra, de megérteném. Ettől függetlenül valami végleg sérülne bennem irántuk, és nem keresném őket többet.
2023. jún. 10. 12:06
 12/19 anonim ***** válasza:
47%
Szoban is le lehetett volna szidni, es blokkolni. Nem kell verekedni.
2023. jún. 10. 12:40
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, ki kezdi a balhét.

A opció, Béla, Józsi, és Norbi sétálnak az utcán, ott van egy kötekedő, részeg pali aki legyen mondjuk János.

János: k*rva szátokat

Norbi: mit pofázol te?! Megüsselek??

János: na gyere!

Ebben a helyzetben teljesen felesleges lett volna közbeszólni mert Norbi magának kereste a bajt, az ilyen kötekedőket ignorálni kell, ha visszaszólsz kb borítákolható hogy megpróbál megverni.

B opció

János: a k*rva anyátokat

Béla: elnézést, valami baj baj?

János: menjél a f*szba

Józsi: gyertek, hagyjuk

Ebben az esetben ha János ráugrik Norbira, akkor illik leráncigálni róla, elvégre itt senki nem kezdeményezett semmit, és ilyenkor a társunk testi épségét kell védeni. Szerintem ha ilyet lát az ember, akár idegenekkel is, az a normális hogy leszedi a támadót róla, és hívja a rendőrséget. Ilyenkor valóban bunkóság csak állni és nézni.

Tl, dr: attól függ, ki kezdte, volt-e provokáció, vagy nyílt támadásról beszélünk

2023. jún. 10. 13:32
 14/19 A kérdező kommentje:

Tudom, igazatok van, l hogy erőt kellett volna vennem magamon. Emiatt örlődök most is.

De egy valamit vegyetek figyelembe, hogy nem egy random részeg kötözködőröl beszélünk. Ha ezekkel összecsapok, akkor simán lehet, hogy pl. ma este az utcán vagy 10-en letámadnak, vagy valamelyikünket. Mert fix, hogy akkor ezek ránkszállnának. Emiatt is vetették el a feljelentést,mert ezt ők sem merték bevállalni.

Persze, ez nem mentség de akkor abban a helyzetben ezt találtam a legjobb megoldásnak.

Egyébként próbáltam csitítani őket, de persze felkapták a vizet ezért nem vontam bele magamat még jobban.

2023. jún. 10. 14:10
 15/19 A kérdező kommentje:
Arra próbálok rávilágítani, hogy mérlegeltem a következményeket. De igen, hibás vagyok én is. Sokkal erélyesebben rá kellett volna rájuk szolnom. De féltetttem magunkat, hogy ha ezek csapatba verődnek, és megkeresnek mondjuk ma, akkor kész,vége.
2023. jún. 10. 14:14
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezek a nagy gangek nem random embereket vernek az utcán, van nekik jobb dolguk is. Úgy csinálsz mintha legalábbis a Yakuza szállt volna rátok, nem egy pár random unatkozó fiatal.
2023. jún. 10. 14:23
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, ezzel nyugtatja a lelkiismeretét a kérdező.
2023. jún. 10. 14:29
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Magadat azzal teszed igazán nevetségessé, hogy ezt neten tárgyalod ki utólagosan.

Történt, ami történt, - vannak olyan szituációk, amelyben a többség leblokkol, - de utólag már nincs mit kezdeni egy ilyen szituációval.

-Pláne nem a net előtt hemperegve egy viszonylag nyugodt környezetből...

Kár, hogy így alakult, de akik nem voltak ott, azoknak felesleges itt hinteni az erkölcsi mantrát. Sokuk lehet, hogy be is fosott volna - fizikálisan, - ha ott lett volna.

Csak az érti, hogy miről írtam itt most, aki volt már hasonló szituációban vagy képes objektíven tekinteni egy ilyen helyzetre.

2023. jún. 10. 14:44
 19/19 anonim ***** válasza:
86%
Én 26 éves fiú vagyok sokat szekáltak suliban mikor oda jártam verekedni nem szeretek meg valljuk be nem is tudok lehet elfutnék lehet ott maradnék de ha a nővéremet bántanák na akkor nincs kegyelem elverném őket az biztos hogy meg emlegetnék.
2023. jún. 10. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!