Cserbenhagytam a haveromat, vagy helyes hogy nem léptem közbe?
Tegnap egy kisebb utcai balhéba keveredtem majdnem. A melléktörténet most nem fontos, annyi a lényeg, hogy haveromat akarták befenyíteni. Először csak szóban inzultálták, de később egy pofont is adtak neki, és a falhoz is csapták a nyakánál fogva.
Én és egy másik haverom, nem léptünk közbe. Egyrészt azért, mert ha elkezdtem volna balhézni, az csak olaj lett volna a tűzre, másrészt, könnyen lehet, hogy én is büntetést kapok. De egy hajszálon múlott hogy csináljak valamit, ha nem mentek volna el ezután, közbeléptem volna.
Viszont én nagyon szégyellem magam, hogy hagytam magam...
Ők utána mentek is a rendőrségre de inkább nem tettek feljelentést, pont emiatt hogy akkor nagy eséllyel megint elkezdenének balhézni.
Egyébként minket is elkezdtek fenyegetni, szóval mi se voltunk biztonságba, már majd hogynem velünk is akartak verekedni.
Higyjétek el, ez nagyon félelmetes szituáció volt számomra. Ő is félt, láttam is rajta hogy nem is nagyon akart verekedni, emiatt nem is csapott vissza.
Meg, ez a magyar jog olyan dolog, ha megvéded magad, te kapsz nagyobb büntit. És nem csak én lehet jöttem volna ki rosszul, hanem a két haverom is.
Emiatt nem tudom hogy lett volna jó dönteni.
Paprika/gázspré legyen nálatok azért ilyenek után. Sokat segít a menekülésben.
Ez pedig nyilván nem normális eset. Én sem merek belemenni ilyenekbe, kaptam már eleget. A helyzetet nem sikerült megoldani, így a rendőrséget kellett volna hívni.
Én leginkább a következményektől tartottam, nem attól hogy akkor ott mi fog történni.
Mert egyrészt, tudjuk hogy megy ez, megkeresik az embert csapatostul és az már sokkal keményebb szituáció lett volna.
Másrészt, nagy eséllyel mi is kaptunk volna valamit.
Persze tudom hogy ez nem teljesen mentség, higy nem csináltam semmit, de szerintem érthető hogy miért nem léptem közbe.
#6 Ez jó tipp, mindenképp szerzek be ilyet.
#5 Gondolkoztam a rendőrségen, de befenyegettek minket is, hogy elkapnak, ha bármit merünk csinálni. Leblokkoltunk.
Egyébként én nem teljesen értettem az előzményét ennek, de látszólag a haverom se. Szerintem szimplán csak el akarták verni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!