Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A párom mindenképpen haza...

A párom mindenképpen haza akar költözni külföldről. Szerintetek?

Figyelt kérdés

A párommal pár éve vagyunk külföldön. Rájött az utóbbi időben a hazaköltözhetnék, és sehogysem tudom lebeszélni róla. Van stabil munkánk mindkettőnknek.

Nem arról van szó hogy én nem mennék haza, hanem hogy a jelenlegi viszonyok közé értelmetlennek, szarvashibának tartom. Toronymagas infláció, háború a szomszédban, boltok és szolgáltatások árai... Stb.

Nagyon sok minden lassan megfizethetetlen. Ezzel szemben ahol most vagyunk rengeteg pénzünk marad hónap végén és megvan mindenünk ami kell, és élünk is mellette.

Bárcsak minél előbb rendeződne minden, de nem sok esélyt látok rá, plusz arra hogy ez a mocskos rablóbanda kormány is elhúzzon a p*csába. Miattuk sem akarok hazamenni.

Szerintetek melyikünknek van igaza?

2023. jún. 8. 17:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

“Ilyen politikus sajnos tényleg csak a mesékben létezik.“

Azért a hanyatló nyugaton valahogy csak megoldják.

2023. jún. 8. 18:38
 12/23 A kérdező kommentje:

#9, ezt valahogy nem látja, vagy nem akarja látni.

Elvakult. Csak az érzelmek és a család. Józan paraszti ésszel nehéz rá hatni.

2023. jún. 8. 18:38
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem bánod hogy itt mindenkivel mindig harcban állunk, hogy a fizetésedből megélni max hónapról hónapra lehet, stb stb akkor gyere haza kalandvágyból, ha nyugodt életet akarsz akkor maradj, mert itt egyre szarabb minden.
2023. jún. 8. 18:40
 14/23 anonim ***** válasza:
83%
Első kommentelő vagyok. Én kardoskodtam a hazajövetel mellett, eleinte imádtam, de mára megbántam. A hangulat. A szomorúság. A bérek. :( A boltokban az árak azonosak, de a "hanyatló" nyugaton négyszer ennyi a minimálbér...
2023. jún. 8. 18:42
 15/23 A kérdező kommentje:
#14, és elmondom hogy nagyon sok minden olcsóbb mint Magyarországon, főként élelmiszer, ruházkodás. És hogy albérletben élünk, így is jobban járunk.
2023. jún. 8. 18:46
 16/23 anonim ***** válasza:
Keress más férfit!
2023. jún. 8. 19:33
 17/23 A kérdező kommentje:
Az nehéz lesz, ugyanis én vagyok a férfi.
2023. jún. 8. 19:52
 18/23 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem tehermentes lakással, ha van jó szakmátok, itthon is esélyesek vagytok a családalapításra.

Úgy látom erröl mindketten érzelmi alapon gondolkodtok még.

Ha kint akarsz családot, az esetleg olyan plusz terhekkel járhat odakint, ami itthon nem jellemző. Próbáld ezt is kiszámolni, a gyerekes család, babysitter, gyerekes közlekedés és napirend , sport, második autó, miegyéb egy másik kategória a kiadásokban. Néha kint kell olyasmire is majd költeni, ami az itthoni megszokottban nincs benne.

Amúgy az alapvető célokban van egyetértés, vagy már az sincs meg?

Légy nagyon őszinte magadhoz!

Ha tényleg ennek az embernek a gyerekét akarod felnevelni, akkor szinte mindegy, hogy hol. Ha pedig nem, akkor hiába maradna kint veled. Ugye?

2023. jún. 8. 19:59
 19/23 A kérdező kommentje:

#18, igen az alapvető céljaink azonosak.

De míg 2 évvel ezelőtt nem sokat gondolkodtam volna rajta, ma már nem ilyen egyszerű ezt eldönteni.

Nem mindegy hogy keresek 1700 eurót, és a hónap végén megmarad belőle 500 (~180.000 ft) tisztán, vagy keresek 300.000 Ft-t és megmarad 5.000, úgy, hogy alacsonyabb életszínvonalon élünk.

Nekem mindössze ennyi a problémám, semmi más.

Lehet azt mondani hogy pénzkérdést csinálok az egészből, de a szeretetből még sosem laktam jól vagy fűtőttem télen.

2023. jún. 8. 20:36
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Ha szülsz mennyi marad? Mi lesz a plusz kiadásod?

Azért erőltetem ezt annyira, mert volt olyan gyerekekkel oda- vissza költözgető barátunk, akinek az jött ki, hogy két gyerekkel jobban jön ki pénzben otthon, a lelkiekben, nyugiban meg kint.

Szakmája, lakóhelye válogatja, hogy egy anya hol, mikor tud visszamenni dolgozni, és az milyen nettó bevétel növekedést jelent, vagy jelent- e egyáltalán valamit.

Érdeklődj a családos barátaidtól.

2023. jún. 8. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!