Miért van ennyi öngyilkosság mostanában?
Egy nagyobb panel lakótelepen élek és ebben a hónapban már a második ember ugrott le a háztetőről lett öngyilkos.
De előtte is, már lassan nem telik el úgy hónap hogy valaki itt a lakótelepen ne lett volna öngyilkoss.
De országosan is rengeteg öngyilkosságról lehet hallani.
Én most épp azon gondolkodtam, hogy mi értelme élni?
Reggeltől estig csak a xar, nincs semmi jó ebben a nyomorult életben. Egyszerűen elegem van, hogy annyit dolgozok, annyit küzdöttem, ami másnak két életre is elég. De egyre lejjebb süllyedek anyagilag. Teljes kilátástalanság az egész.
A párkapcsolatom is egy rakás xar, de anyagi okokból nem tudok válni.
A gyerekeim is egyfeszt azt nézik, hogy mit nem tudok megadni. Elhiszem, hogy xar lárni, hogy a milliomos szülők gyerekei érettségire kocsit meg lakást kapnak. Megkaptam azt is, hogy minek szültem akkor. Hát b+, 20 éve én se így képzeltem.
Mielőtt jön a szokásos miért nem tanultál: jelenleg is tanulok, a sokadik szakmámat, három nyelven beszélek, jelenleg is külföldön élek.
Azon már törtem a fejem, hogy hol lehetne máshol élni, ahol van még egy kis becsülete a munkának, és nem csak az éhhalál elkerülésére elég az, amit két munkahelyen meg lehet keresni.
Hajnalban ébresztő, irány dolgozni, délután a masodállás, minden napra jut valami probléma, mindig jön valami váratlan, valami baleset, egy plusz kiadás, egy tragédia, minden rohadt nap, az elmúlt 3-4 évben. Egész napi stressz után este bezuhanni az ágyba, és reggel kezdődik újra. Mi értelme? Mit érek el vele, ha még 40 évig ezt csinálom? Több adót fizetek? Többet nyer rajtam a főnököm?
Az nekem rohadtul nem elég motiváció, hogy süt kint a nap meg énekelnek a madarak. Szerintem nekem bőven elég ez a 44 év ebből, amit életnek csúfolnak.
Dettó ugyanez, csak nekem nincs gyerekem, volt annyi szerencsém hogy időben kapcsoltam hogy nem fog működni.
(A napsütéses duma a kedvencem amúgy. Az ember munkahelyen van látástól mikulásig, mit segít hogy süt a nap? Esetleg még rosszabbul érzem magam amiért nem lehetek kint)
Abban se hiszek hogy jobb lesz valaha. Még egy 40-50 évet kell gályáznom aztán már öreg leszek és feldobom a bakancsot. Hogy ennek mi értelme…. :(
Nem is merek erről beszélni senkinek mert úgyis a pszichológust ajánlanák, de a pszichológus se tudja elintézni hogy kevesebbet kelljen gürizni szóval pénzkidobásnak érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!