Szoktatok a futároknak borravalót adni?
Figyelt kérdés
Meddig szüleimmel laktam, ha rendeltünk valamit mindig adtunk 100-200 Ft borravalót. Nemrég volt nálam egy összejövetel és úgy döntöttünk rendelünk pizzát. Kikészítettem a 200 Ft-t a futárnak mikor a barátnőim megszóltak, hogy minek adok borravalót mikor azért fizetik őket, hogy kihozzák a kaját. Abban egyetértettünk, hogyha olyan étterembe ülünk be ahol kiszolgálás van akkor illik adni, de szerintük rendelésnél akkor sem kellene. Mi a véleményetek erről?2023. jún. 6. 17:37
11/16 anonim válasza:
Nálunk minden kiszállítós étteremben van szállítási díj, pluszban nem fizetek mégegyszer ugyanazért.
(Kaján kívül minden mást meg automatába rendelek, szóval tárgytalan)
12/16 anonim válasza:
Alap etikett hogy vendéglátásban borravalot kell adni.
Ott a google.
Amugy en adok is pláne, mert cigit is hozatok néha a pizzával/ gyrossal, meg ilyenek.
13/16 anonim válasza:
A barátnőid smucig idióták, ne menj utánuk.
#8:
Ezeket a f*sságokat, hogy belerecskáznak a kajádba meg egyéb klisés baromságok, NEM kell elhinni.
15/16 anonim válasza:
Igen, szoktam (bár nem rendszeresen rendelünk bármit is). Általában 200-300 Forintot adok.
16/16 anonim válasza:
Én is hasonlóan szoktam, mint a legtöbb válaszoló írta. Általában 200-300 Ft. Felkerekítem és nem kérek vissza, vagy pedig, ha kevesebbre jön ki, akkor megtoldom kb. ugyanennyivel. Bár valószínűleg ebben a házban sem mindenki ilyen gavallér, és gondolom az egyik futár egyszer nehezményezte is, mert egyszer fel volt firkantva filctollal a lift ajtajára, hogy: "Jatt?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!