Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha az egyik...

Mit tennétek ha az egyik nyugdíjas szülőtök szeretőt tartana?

Figyelt kérdés

Szüleim réges-rég, azaz évtizedekkel előtt elváltak. Az egyikőjük, akiről a kérdés is szól, azóta is házasságban él. Jóban vagyok mindenkivel, az új házastárssal, a gyerekekkel, sőt az az egész ottani család, nagynénik-nagybácsik rám úgy tekint rám mint családtagra és viszont.

Ők ketten viszont ha eddig jól értettem elég "nyitott" kapcsolatban éltek legalábbis mindig volt valakinek valakije, csak nem verték nagy dobra.

Engem mégis bosszant a mostani, az apám egyszerűen elérhetetlen, titkolózik, ha egy percre telefonnal a kezében magára marad már annak a nőnek írtál, naponta órákat beszélnek titokban. Számomra gusztustalan ez az egész már csak azért is mert egy társaságba járnak. Akkor is ha ez ott mindenkinek oké, belefér. Aztán ott is ki tudja, ki kivel... Lassan összeállt bennem egy kép hogy az apám miért is ennyire szétszórt, elérhetetlen stb. az elmúlt években.

Pl. folyton hívogat magukhoz (ország másik vége), menjek bármikor, aztán ha mennék akkor jajj mégse akkor menjek.

Vannak közös barkács projektjeink is mert öreg fejjel elkezdte érdekelni az én szakmám, abban is 0%-ban lehet rá számítani, nem csinálja meg, nem fizeti ki amit megbeszéltünk stb.

Röhej az egész, nagyon leírta magát előttem.

Ti mit tennétek, hogyan kezelnétek egy ilyen helyzetet?

30/F

2023. jún. 5. 09:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Semmit, a legteljesebb magánügye
2023. jún. 5. 09:30
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
30 évesen ahelyett, hogy apádnak ezt a szemébe mondanád, idejössz kibeszélni a háta mögött. Te is marhára tisztességes vagy.
2023. jún. 5. 09:31
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Nem értenék egyet vele, az én életembe nem passzolna egy ilyen kapcsolat, de mivel mindketten felnőtt emberek vagyunk, így azt is tudnám, hogy abszolút semmi közöm hozzá, hisz az az ő élete. Ha neki ez így jó, hát legyen, ő dolga. Van nagyobb problémám is, mint hogy van-e szeretője, vagy nincs :D
2023. jún. 5. 09:36
 4/14 A kérdező kommentje:

Valahol egyetértek veletek de 1.) nem mernék ilyet a szemébe mondani, így alakult

2.) leginkább a napi, praktikus része zavar... pl. egyik nap is inkább "elmentem sétalni" csak hogy nyugodtan telefonálhassanak. Tiszta ovis helyzet.

De valahol tényleg igazatok van, olyan szinten le kéne ezt sz*rnom hogy felé se nézek, napokra pláne nem megyek oda. Majd beszél velem ha akar.

Hát nem tudom.

2023. jún. 5. 09:44
 5/14 anonim ***** válasza:
56%

Nem tennék semmit. Főleg, hogy az ország másik végében élnek. Nincs is hatással a te életedre. Meg írod, hogy ők valamiféle nyitott kapcsolatban élnek. Hát ha nekik jó, akkor jó. Én nem értek vele egyet, de nem szólok bele mások életébe. Ők tudják, hogy nekik mi a jó és miért alakult így.

30 évesen szerintem te is a saját kapcsolatoddal foglalkozz, ne másokét akard megérteni, pláne nem megváltoztatni.

2023. jún. 5. 10:04
 6/14 A kérdező kommentje:

Értelek téged is, de valamiért csak bosszant ez engem... eddig nem voltak ezek a dolgok ennyire az arcomba tolva. Tegyek úgy, mintha nem venném észre, persze ha észreveszem, sem gond, mert nem titok, de inkább mégis. WTF.

Annyiban mégiscsak hatással van rám hogy sokat mozgok az ő környékükön én is meg a családom azon felével is ott tudok találkozni.

De az is igaz, hogy ettől még mozoghatok arra, legfeljebb nem velük, nem náluk vagyok.

Az "ő magánügye részt" is érteni értem, de... vannak családi ügyek is, nem? A nagyapámnál például ilyen biztosan nem fért volna be. A nagyanyám meg is fojtott volna. Nem higy a szerető tartás, ez az egész alakoskodás nem fért volna bele.

Mindenesetre, köszönöm a kissé karcos ám őszinte válaszaitokat, jöhet még több is, például szívesen olvasnék olyanról aki látott már hasonlót.

2023. jún. 5. 11:53
 7/14 A kérdező kommentje:

JAV

*bele

*hogy

*folytotta

2023. jún. 5. 11:54
 8/14 anonim ***** válasza:

Semmit. Mit kéne? Kössek csomót a farkára vagy mi?

Elítélném. Én tuti nem lennék olyan, mint ő. Soha.

A közös barkácsolgatást meg hagynám, tanulnék az előző esetekből amikor megszivatott. Nem lehet rá számítani. Ha okoskodna akkor megmondanám hogy fizesse ki az előző f4szságjainak az árát.

2023. jún. 5. 12:20
 9/14 A kérdező kommentje:

Korrekt.

Kissé rá vagyok utalva egy ottani, egyébként szuper helység miatt.

Még egy ok hogy másikat keressek.

Igen, egyébként azt hiszen az is egy kulcs kérdés itt hogy mennyire tudtam rá valaha is számítani.

5-ös skálán mondjuk 3, ami jónak számít, de ennél többet kár elvárnom.

2023. jún. 5. 12:25
 10/14 anonim ***** válasza:

De miben okoz ez gondot neked? Hazaviszi a szeretőt, amikor te is ott vagy, vagy mi? :D

"Ők ketten viszont ha eddig jól értettem elég "nyitott" kapcsolatban éltek legalábbis mindig volt valakinek valakije, csak nem verték nagy dobra."

Szerintem elég egyértelmű, hogy ők így élnek és nekik ez elfogadható.

De nyilván neked nem kell ilyennek lenned :)

2023. jún. 5. 13:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!