Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gyászolok, de nem tudok sírni?

Gyászolok, de nem tudok sírni?

Figyelt kérdés
11 nappal ezelőtt életem egyik legnagyobb vesztesége ért. Az első néhány napban nagyon sokat sírtam, teljesen kiszámíthatatlanul tört ki belőlem a sírás, azonban az utóbbi napokban nem tudok sírni és a hangulatom is kiegyensúlyozottabb. Elmondhatatlan hiányt és fájdalmat érzek, ugyanakkor amikor jobb kedvem van, akkor is érzem, hogy a történés beárnyékolja. Lelkiismeretfurdalásom van, ha elmosolyodok vagy elterelődik róla a figyelmem.

2023. jún. 2. 23:30
 1/4 A kérdező kommentje:
Félek, hogy később fog majd tudatosulni és akkor fog kitörni belőlem az egész.
2023. jún. 2. 23:36
 2/4 anonim ***** válasza:
56%
Az már jó, hogy egyáltalán tudtál sírni. Bár mindenki máshogy gyászol. De semmiképp se legyen bűntudatod, ha idővel jó dolgok is eszedbe jutnak. Hiszen a te életed folyik tovább és nem élhetsz mindig egy állandó, mindent meghatározó gyászolásban.
2023. jún. 2. 23:42
 3/4 anonim ***** válasza:
60%

Fogadd őszinte részvétem!

Lelkiismeretfurdalásod semmiképp se legyen. Szerintem senki nem akarná, hogy a halála után a szerettei adott szabályokat kövessenek, hogy mit szabad, meg mit nem, meg mi az amit kötelessége tenni a gyászolás során, meg visszaemlékezésnél. Nincsenek ilyen szabályok. Bármi ami fel akar jönni, hagyd, hogy feljöjjön, függetlenül attól, hogy fájdalmas vagy nosztalgikusan boldog.

Ha épp elterelődik róla a figyelmed, és továbbálsz, azt is hagyd, hadd történjen, mellette a te életed folytatódik.

2023. jún. 3. 01:07
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Idővel, általában, amikor nem számít rá az ember, elő fog jönni a srás is: egy gondolat, egy pillanat, vagy egy cselekedet hatására.
2023. jún. 3. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!