Miért olyan meglepő mindenkinek, hogy nincs jogsim? 28F
29 évesen lett jogsim.
Előtte en is azt mondtam hogy sosem kell.
Most nyakig ulnek a xarban nélküle.
Sosem akartam sem jogsit,sem kocsit.
Ragyogóan megvagyok ezek nélkul is,mindenhová eljutok,ahová csak szeretnék.
Na egy kivétel azért van, mert van egy spéci jogsim,nem is akármire.Metrót vezettem sok évig,ott kiélhettem a sebességet:)
Nekem sincs jogsim, és ezért csak hálásak lehetnek az utakon közlekedők. :) Életeket mentek azáltal, hogy nincs jogsim.
Rohadtul figyelmetlen vagyok, még gyalog is nekimegyek a lámpaoszlopnak a járda közepén. Autó is ütött már el gyalogosként, kétszer is. :)
Amúgy meg sosem akartam autót, mert sosem érdekelt a vezetés, meg a fenntartása is drága. Távolsági utakra ott a busz meg a vonat (bár tény, hogy sokkal kevésbé komfortos és kényelmes, meg sokkal kötötteb a menetrend miatt stb.), városon belül meg itt a BKK vagy éppen a taxi. BKK + taxi együtt nekem még mindig a töredéke annak, mint amennyibe az autó fenntartása kerülne. Ráadásul nálunk nagyon kihasználatlan is lenne az autó, évente 2-3x, ha elmennénk vele 200 km-re a vidéki rokonokhoz vagy nyaralni valahova, akkor már sokat mondok. Ezt simán megoldjuk busszal-vonattal.
Oké, alap a jogsi meg az autó, de sok olyan ember van, akinek nincs rá szüksége és igénye sem, mert nem szükséges a mindennapi létfenntartásához.
Az autó kényelmesebbé teszi az életet, de jelentős kiadásokkal is jár. Mindenkinek mások az életkörülményei, ebből fakadóan az is, hogy szüksége van-e autóra vagy sem. Kinek mi a fontos(abb).
Nem mellesleg SOKKAL TÖBB olyan embernek van jogsija, akinek sohasem lett volna szabad a kezébe jogosítványt adni, mint akinek nincs, de lehetne, mert van érzéke a vezetéshez. Vagyis a jogosítvánnyal rendelkezők kétharmadát nem lenne szabad az utakra engedni, mert attól, hogy papírjuk van róla, még egyáltalán nem tudnak vezetni/közlekedni.
40+/F
Nagyvárosban nem létszükséglet, viszont jó ha van.
Ha máskor nem is, de életmentő tud lenni bizonyos helyzetekben, illetve a csajoknak is imponáló ( nem, nem a drága autó miatt)
Tettrekészség, szabadság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!