Miért olyan meglepő mindenkinek, hogy nincs jogsim? 28F
Mert bele sem mernek abba gondolni, hogy jogsi nélkül is lehet teljes életet élni. Nekem sincs.
29/f
Mert manapság nagyon sok embernek van és autója is, és sokaknak az a furcsa hogy van akinek nincs se jogsi, se autó.
Nekem jogsim van, de autóm nincs. Jogsit is azért raktam le mert a szakmámba hatalmas előny az elhelyezkedésben, és bár nem akartam, de elismerem hogy szükséges lehet sok esetben. Szerencsére olyan cégnél vagyok ahol hoznak, visznek akárhova, így nem kell vezetnem, bár ha nagyon kéne akkor mennék, de nem is szeretek vezetni. Nekem az a sok odafigyelés, meg forgalom, meg az emberek hülyesége, kivágnak elénk stb... Utasként is bosszant ez a dolog, meg amikor tanuló voltam már akkor tudtam hogy ez nem nekem való, de úgy votlam vele ha már elkezdtem végigcsinálom sose lehet tudni alapon. Jogsim már több mint 10 éves, meg is újítottam az orvosit amikor esedékes volt, de nem is vezettem azóta mióta van jogsim. Szüleimnek sincs autója, és nem is volt soha sem, jogsijuk nekik is van, de Ők úgy vannak vele hogy egy autó fenntartására szánt pénzt inkább költik másra. Meg nálunk kb senki nem ért az autókhoz szervíz költségek meg méregdrágák, alaktrész szintén. Amikor kollégáim arról beszélnek mennyi pénzt költöttek a 15-20 éves autóikra amit a szervíz kiszámlázott azthittem lefordulok a székről.
Én elkezdtem a jogsit, de 100 óra és 4 bukás után feladtam. Nem ment, nem tudtam reagálni, nem is szerettem. Amúgy meg akartam csinálni, mert nyilván jó lenne, ha lenne, kényelmesebb, de egyszerűen nem sikerült.
Ezen is mindig meglepődnek, hogy 2 gyermekes anyukaként nincs jogsim, meg hogyhogy nem tudtam megcsinálni, hát mindenki meg tudja. Hát, én nem.
De azon vannak a legjobban ledöbbnve, hogy busszal bemegyek a városba a gyerekekkel, mintha ez valami elképzelhetetlen dolog lenne.
Mert korlátoltak. Nem bírnak más fejével gondolkodni.
Fővárosban, megyeszékhelyen, ahol remek a tömegkozlekedés, oda sztem nem is kell. Falun, kisvárosban mozdulni sem tudsz nélküle. Mi pl. kisvárosban lakunk, itt egy cipőt nem tudsz venni, muszáj a megyeszékhelyre menni. Busszal, vonattal, hekyijárattal 4 főnek igen drága és hosszú idő lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!