A Nyugati pályaudvar mennyire veszélyes éjszaka?
Sajnos úgy kényszerülök, hogy éjszaka kell majd utazzak, kb este 11 felé
Rablástól vagy gyilkosságtól félek, szerintetek mit kellene tennem, hogy kivédjem ezeket a dolgokat? Vonat veszélyes éjszaka? Nincs más választásom, későn fogok végezni a városban és haza kell mennem, mert szállásra nem lesz pénzem.
Én sose akarnék emberek ellen gázsprayt használni. Simán kicsavarhatják a kezedből, és máris ők tudnak lefújni vele téged. Hasonló okokból késsel se akarnám megvédeni magamat.
Hidd el kérdező, legjobb elfutni ilyenkor.
Lehetőleg emberek között, tömegben közlekedj, lehetőleg ne az aluljáróban, hanem a felszínen, lehetőleg figyelj, de ha gyanúsat látsz ne vizslasd őket, hanem minél távolabb kerülj, végy fel egy határozott tempót, csak az úti célodra koncentrálj, testben és lélekben készülj fel, fogd marokra a zsebedben az önvédelmi eszközt. Ha az ellenkezőjét teszed, túl sok jóra ne számíts! (Amúgy vannak rendőrök, de veszélyes hely, mindig is az volt!)
Ha bajban vagy, kiabálj, keress egy rendőrt, bármi!
Egyrészt megijednek, másrészt felhívod magadra a figyelmet!
Fénymorzét is használhatsz elemlámpával!
18-as, egy pályaudvar és a mellette levő aluljáró késő este minden nagyvárosban többé-kevésbé veszélyesnek számít. Én egyetlen külföldi városban féltem, ez pedig Brüsszel volt, Európa fővárosa. Ahol az Északi pályaudvaron tisztes távolban olyat láttam, hogy egy fekete bőrű fiatal fejbe rúgott egy fehér bőrűt. Nem is mertem utána odanézni.
Szóval én ebből nem ítélkeznék a magyar közbiztonságra, jogrendre, rendőrökre stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!