Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A Nyugati pályaudvar mennyire...

A Nyugati pályaudvar mennyire veszélyes éjszaka?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy kényszerülök, hogy éjszaka kell majd utazzak, kb este 11 felé

Rablástól vagy gyilkosságtól félek, szerintetek mit kellene tennem, hogy kivédjem ezeket a dolgokat? Vonat veszélyes éjszaka? Nincs más választásom, későn fogok végezni a városban és haza kell mennem, mert szállásra nem lesz pénzem.

2023. máj. 17. 19:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sose akarnék emberek ellen gázsprayt használni. Simán kicsavarhatják a kezedből, és máris ők tudnak lefújni vele téged. Hasonló okokból késsel se akarnám megvédeni magamat.

Hidd el kérdező, legjobb elfutni ilyenkor.

2023. máj. 17. 20:34
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Lehetőleg emberek között, tömegben közlekedj, lehetőleg ne az aluljáróban, hanem a felszínen, lehetőleg figyelj, de ha gyanúsat látsz ne vizslasd őket, hanem minél távolabb kerülj, végy fel egy határozott tempót, csak az úti célodra koncentrálj, testben és lélekben készülj fel, fogd marokra a zsebedben az önvédelmi eszközt. Ha az ellenkezőjét teszed, túl sok jóra ne számíts! (Amúgy vannak rendőrök, de veszélyes hely, mindig is az volt!)

Ha bajban vagy, kiabálj, keress egy rendőrt, bármi!

Egyrészt megijednek, másrészt felhívod magadra a figyelmet!

Fénymorzét is használhatsz elemlámpával!

2023. máj. 17. 20:37
 13/22 anonim ***** válasza:
80%
Kresz oktatóm azt mondta, hogy az előreláthatóság a legfontosabb, tehát ha vezetsz, már akkor is az utca végét figyeld, akkor hamarabb észreveszed a bajt. Ezenkívül a nyakad is azért van, hogy a fejedet forgasd, így tudod monitorozni a környezetedet. Minél előbb veszed észre a bajt, annál hamarább tudod megelőzni egy ellenkező iránnyal és határozott, gyors léptekkel. Tehát tipli!
2023. máj. 17. 20:42
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
A vonatról annyit, hogy legjobb, ha a kalauz ülőhelye közelében ülsz le. Ők általában a vonat legelején, esetleg a végén ülnek le. Sosem középen.
2023. máj. 17. 20:48
 15/22 anonim ***** válasza:
82%
Akkor már inkább előre üljön, közel a vezetőhöz.
2023. máj. 17. 20:51
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Vonattól is függ, mert ha külön mozdonyban van a vezető, akkor sokra megy azzal, hogy 100 méter helyett 10 méterre van tőle. :-)
2023. máj. 17. 20:57
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
11 körül még van ott élet, nem lesz baj. Nem szívesen éjszakáznék ott, de este 11kor vonatra menni nem olyan tré. Kokdus maffiával ne állj szóba(meghalt a férjem, beteg a kiskutyám, beteg gyerekeknek gyűjtök és társai) rögtön zárd rövidre, hogy nincs pénzed.
2023. máj. 17. 21:41
 18/22 anonim ***** válasza:
90%
Tudom off kicsit, de azért rossz vicc kategória, hogy egy papíron európai ország fővárosának kellős közepén, a főpályaudvaron konkrétan életveszélyben van az ember, és ez ráadásul nem is egyedi eset hanem évek, évtizedek óta mindennapos. Sokat elmond ez a magyar rendvédelemről, igazságszolgáltatásról, hogy az ilyen tetvek mai napig ott zaklatják, fenyegetik, rabolják az embereket, helyhez kötötten ráadásul, és egy sincs börtönben, javítóban vagy zárt osztályon. De persze ha én felkészülten megyek oda, és esetleg egy sokkolóval, pillangóval vagy nuncsakuval elintézek 1-2 ilyen trógert, akkor tuti lecsuknak 30 évre. De ők nyugodtan elkövethetik a teljes BTK-t egy este alatt 20 méterre a rendőröktől, le van szarva. Hát gratulálok...
2023. máj. 17. 22:10
 19/22 anonim ***** válasza:
76%

18-as, egy pályaudvar és a mellette levő aluljáró késő este minden nagyvárosban többé-kevésbé veszélyesnek számít. Én egyetlen külföldi városban féltem, ez pedig Brüsszel volt, Európa fővárosa. Ahol az Északi pályaudvaron tisztes távolban olyat láttam, hogy egy fekete bőrű fiatal fejbe rúgott egy fehér bőrűt. Nem is mertem utána odanézni.

Szóval én ebből nem ítélkeznék a magyar közbiztonságra, jogrendre, rendőrökre stb.

2023. máj. 17. 22:31
 20/22 anonim ***** válasza:
Sokszor mentem haza a Morriból 6os villamossal éjszaka 18-19 éves lányként, nem volt rossz élményem.
2023. máj. 18. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!