Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagyon tapló vagyok, ha kb...

Nagyon tapló vagyok, ha kb olyan 40 éves koráig minden idegent kapásból letegezek?

Figyelt kérdés

Persze vannak szituációk, amikor én is formálisabb vagyok (orvos, bank), de általában minden szívfájdalom nélkül sziával köszönök egy 40 évesnek 23 évesként. Régebben olyan voltam, hogy egy 28-30 évest nem tegeztem volna le kapásból, de kicsit félek, hogy most meg átestem a ló túloldalára.

Azt még hozzátenném, hogy nem szoktak 23-nak nézni, inkább még tininek, ezért engem kb mindenki tegez és ezen alapon én is vissza szoktam tegezni másokat, akkor is, ha 40+ (és most nem a nagymami korosztályról beszélek).

2023. máj. 12. 01:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem kell csókolomot köszönni és néni-bácsizni. Lehet ezt normálisan, mint pl jónapot.
2023. máj. 12. 09:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Hát igen. A 'jónapot' számomra csakis nagyon rövid találkozás esetén tűnik illendőnek, akkor már jobb egy gyors szia.

De ha meg akarok tisztelni valakit, akkor kimondom a teljes formulát, jó napot kívánok, így érzem helyénvalónak.

2023. máj. 12. 09:45
 13/16 A kérdező kommentje:
Akkor az is bunkóság, amikor engem tegeznek mások.
2023. máj. 12. 10:12
 14/16 anonim ***** válasza:
79%

10:12: ha egy idősebb csak a korod miatt tegez, akkor igen.

Ha hozzám fiatalabb kolléga érkezik (hatvan felett vagyok), és a helyi általános tegeződés láthatóan nehezére esik, meg szoktam kérdezni tőle, beleegyezne-e, ha tegeződve folytatnánk. Onnantól simán tegezés van, senki sem ragaszkodott a magázáshoz.

A felemás megszólítás az számomra elképzelhetetlen, ha a fiatalabb kisiskolásnál idősebb.

2023. máj. 12. 10:46
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt embereknél az illem szerint alap, hogy aki tegez, azt visszategezheted. Mondjuk aki a szüleim korosztálya, esetleg ismeri is őket, azt nem merném.
2023. máj. 12. 13:47
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A gond az hogy a valóságban is pont ugyanolyan megosztóan fogadják mint az itt válaszolók :D

Es pont a 20as években járók akik hadilábon állnak ilyenkor hogy akkor most lehet vagy sem. A megkérdezéssel is az a baj hogy találkoztam már olyannal aki megsértődött még azon is.

2023. júl. 22. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!