Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sokan miért gondolják azért...

Sokan miért gondolják azért mert sok pénzük van bármivel is jobb, különb emberek mint aki átlagos jövedelmű?

Figyelt kérdés
Aztán közben semmi jelentőset, maradandót nem tettek le az asztalra, nem tudósok, nem kutatók nem híres építészek csak azért lettek jómódúak mert bejött a vállalkozás vagy mert jólfizetett szakmájuk van.
2023. máj. 5. 23:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha most konkrétan arra gondolsz, hogy mert nem valami okos vagy legalábbis bizonyos értelemben, pl társadalmi hasznosság szintjén nem megbecsült a munkája, akkor valószínűleg alapból a pénzre hajt és hát akkor mi másra lehetne büszke.

Nem azt mondom, hogy nem lehet büszke a munkájára, meg arra amit tanult esetleg, de nincs presztízse.

Bevallom én is többre tartom fizetéstől függetlenül, akinek azért nem akármilyen végzettsége, munkája van pl orvos, mérnök, biológus, matematikus stb., mint akinek semmitmondó és kb csak a pénz az érték benne.

De persze ezekben a szakmákban is van olyan, akinek a munkája csak a pénzről szól és kevésbé a közjóról, de nekem van egy ilyen embereket segítő mániám. Mérnök vagyok én is, sose mondanám senkinek el így szemtől szemben ezt a véleményt, mert végülis az se lenne jó, ha mindenki ugyanazért dolgozna, összeomlana minden és ha szeretik, amit csinálnak, akkor úgy is az a lényeg, fizetéstől függetlenül, akkor is ha arra a legbüszkébbek.

2023. máj. 6. 08:44
 12/12 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy kulonbnek, jobbnak tartjak magukat? Mondjak? Te is az vagy? Es ha kisebbsegi komplexus szemuvegen keresztul tunik ugy?
2023. máj. 9. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!