Szerintetek ennek az oldalnak van negatív hatása/következménye? Ha igen mi?
Néha idegesítő és detox kell :D
De tényleg. Vannak troll kérdezők akiktől már ki lehet idegelődni és jobb kicsit elhúzni innen míg nem tiltják őket. Minden topikba ott vannak szinte, van aki konkrétan felismerhető.
Igen. Egyértelműen mentálisan, lelkileg sérült, rengeteg traumát cipelő, önbizalomhiányos, tanult tehetetlen emberek tesznek fel ide kérdéseket, akiknek nincsenek barátaik, intim meghízható környezetük. És sajnos azt gondolják, hogy egy idegen pontokba szedve megírja nekik az élet szabályait.
A válaszolók egy kérdésre kizárólag a saját tapasztalataik, eszköztáraik alapján tudnak válaszolni, tét nélkül.
Ezért nem működik pl. egy anyóskérdésnél, hogy mondd meg neki a magadét, ignoráld, ne foglalkozz vele. Mert ezekkel a válaszokkal eszközt nem adnak az idegenek a kérdezőnek. Mindenkinek van egy berögzült hitrendszere, az itteni kérdezők nagyrészének sajnos az, hogy a tekintélyt parancsoló személyekkel szemben nem mernek kiállni magukért. Mert mit fog gondolni a falu, ha a mérgező anyámat(apámat, főnökömet, anyósomat...) elküldöm a búsba.
Nyilván olyan kategóriában, ami kézzel fogható, pl. számítógép, utazás, kaja tanácsok kézzel foghatóak, ott születhetnek megoldások, de ott meg a kommentelők közötti acsarkodás, agresszió, ellenségeskedés megy. iPhone kontra Android, kutyások-macskások, diplomások-munkások, megy az okoskodás, dominancia, hogy márpedig csakis kizárólag így főzhetjük a töltött káposztát, hülye aki máshogy készíti. Csakis diplomával mehetsz bármire az életben, stb.
Úgyhogy ja, rohadt nagy a baj országos szinten. Legalább 3/4-ét törölném a kérdéseknek. Egyszerűen szomorú, hogy megjelenhetnek itt olyan kérdések, aminek emberi kapcsolatokban lenne a helye. De a magyar embereknek nem sok a személyes emberi kapcsolata. Őszinte, intim, nem ítélkező, nem agresszív meg aztán szinte egy sincs.
Komolyan itt tartunk, hogy valaki beszél valakivel személyesen, és az internetre rakja fel, hogy "szerintetek mire gondolt, mikor ezt mondta?" És sajnos nem tartanak ott sokan, hogy megértsék, ez bizony óriási probléma.
Szerintem az, hogy ez csak egy buborék amit nagyon nem kellene úgy kezelni, hogy ez a valóság.
Pl. nagyon sokszor mikor feltesznek olyan kérdést, hogy ki mennyit keres, egyből 10/8 informatikus meg menő vállalkozó akik bruttó 1.5 millától felfele keres.
Aztán valahogy a kérdésekből meg az látszik, hogy a legtöbben elég elkeseredettek meg nem éppen a legélesebb kések.
Szóval tele van kamuval az oldal, mindenki azt hazudik amit akar, profilokat meg nem lehet megnézni, hogy ki mikor regisztrált, mik voltak a korábbi hozzászólásai stb.
Szerintem iszonyatos torz képet képes adni ez az oldal, mondom ezt úgy, hogy jó régóta használom, bár az utóbbi 4-5 évben elég ritkásan.
Meg amikor valami külföldi téma feljön főleg kintélés meg munka, akkor olyan baromságokat képesek írni teljes meggyőződéssel, mint tanács, hogy a fejem fogom, mekkora kamu...
De persze itt a legtöbben menő IT szakemberek, hát persze.
9. :D
IT tema. Nagyon jó kérdés, éppen aktuális a gyerekem tovabbtanulása szempontjából.
Azt gondoltam ezek IQ-s emberek és adekvát válaszok lesznek.
Erre elkezdett két ökör vitázni, meg pöszit méregetni, hogy ki az igazi programozó, ki kamuzik a végzettséget, munkahelyet illetően stb.
Oldalakon át!
Na, mondom, vagy kamuzik mindkettő vagy ezeknek tényleg ennyi esze van...
Igen, én már gondolkodtam azon, hogy nem nézek ide fel többet. Többször is tapasztaltam azt, hogy kiírtam egy kérdést vagy válaszoltam, teljesen normális hangnemben, sosem személyeskedtem, kulturáltan írtam le a véleményem, semmi olyat nem írtam, ami másokra nézve sértő lenne, erre nem egyszer fordult elő, hogy teljesen indokolatlanul belém kötöttek. Például egyszer egy munkával kapcsolatos kérdést írtam ki, amikor diákként nézegettem munkákat, feltettem egy kérdést, hogy egy bizonyos munkahelyen, bizonyos pozícióban félállásban körülbelül mennyit lehet keresni. Azt gondoltam, hogy majd esetleg olyanok válaszolnak, akik dolgoztak ilyen helyen, erre csak egy választ kaptam, azt, hogy hú de nagyon nagy terveim vannak, ebből ne akarjak meggazdagodni... Holott senki nem írta, hogy meggazdagodni akarok vagy hogy ez lenne az életcélom, csupán csak diákként kerestem valamit ideiglenesen.
Vagy egyszer szakváltással kapcsolatos kérdést írtam ki, leírtam, hogy otthagynám a szakot, és másik szakra mennék, leírtam, milyenre. Megkaptam, hogy oda ne menjek, meg hogy én azt sem tudom mit akarok csinálni (aha, ő ismeretlenül biztos jobban tudja, én mit akarok), meg hogy hát oda nehezebb bekerülni (és ki mondta, hogy nincs annyi pontom?). Azóta azon a szakon vagyok és szeretem.
Ezen kívül sokszor érzem azt a válaszoknál, hogy az emberek álszentek, írogatnak mindenfélét, de a valóságban meg ellenkezőleg viselkednek, mármint a nagy átlag biztosan.
És bizonyos témáknál (ez nem csak erre az oldalra igaz, hanem bármilyen helyzetben) meg ugranak az emberek, hiába fejti ki valaki abszolút kulturáltan, intelligensen a véleményét észérvekkel alátámasztva, rátámadnak, elhordják mindennek, személyeskedni kezdenek és lepontozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!