Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A mai Magyarországon szerintet...

A mai Magyarországon szerintetek meghatározó még mindig a vallás?

Figyelt kérdés
Tehát hogy jelenleg a társadalmunkban fontos szerepet tölt be a hitélet? Idősek és fiatalok körében egyaránt?
2023. ápr. 29. 19:04
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
33 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%
Időseknél jelen van, a fiatalabb körökben pedig egyre kevésbé.
2023. ápr. 29. 19:07
 2/15 anonim ***** válasza:
82%
Konganak a templomok az ürességtől. Az emberek többsége a lelki problémáival nem a papot, hanem a pszichológust keresi fel. A társadalom 5-10 százaléka lehet vallásos kb.
2023. ápr. 29. 19:11
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

A vallás látszata igen, az őszinte hit alig.

Pedig az igazi hit nem ártana, erősítene és szolidárissá tenne.

2023. ápr. 29. 19:15
 4/15 anonim ***** válasza:
77%
A vallás látszata sem. A kormány részéről igen, de én nem látom, hogy társadalmi szinten vallásosak lennénk, akár csak látszatra.
2023. ápr. 29. 19:19
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Kell a templomi esküvő mert szép...

Kell a keresztelő, mert csak...

Megyek a templomba, hogy lássák...

Szerinted?

2023. ápr. 29. 19:26
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Nem. Itt az ateizmus az uralkodó, meg haknizni az ilyen papagáj dumákkal, mint pl. "a Biblia egy mesekönyv".

El nem tudom képzelni, mi jár az ilyen emberek fejében. Kb. mintha főznél egy tökfőzeléket, és az megszólalna, hogy "én nem hiszek az emberekben".

Akkor csak úgy magától lett.

Persze az se semmi, amit az 5-ös írt. Mindig mások miatt csinálni dolgokat... Én hívő vagyok, Isten fontos része az életemnek. De vele intézem a dolgokat, nincs szükségem papra, templomra. Hogy ki mit gondol, magasról leszarom.

2023. ápr. 29. 19:46
 7/15 anonim ***** válasza:
65%
Nem volt templomi esküvőm, nem volt keresztelőm (a gyerekemnek se lesz), sose megyek templomba. A karácsonyt, húsvétot tartjuk, de csak azért, mert ez a családi összejövetelről, evés-ivásról, ajándékozásról szól. Nem a vallásról. És így él a társadalom nagyja.
2023. ápr. 29. 19:50
 8/15 anonim ***** válasza:
32%
Idősebbeknél igen, fiataloknál ahogy látom annyira nem.
2023. ápr. 29. 19:57
 9/15 anonim ***** válasza:
45%
Nagyon nem, csak egy minimális %-nál. Max. csak 4 évente produkálnak "igazán jelenőset" a többségnek...
2023. ápr. 29. 20:14
 10/15 anonim ***** válasza:
41%
Egyáltalán nem...
2023. ápr. 29. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!