Nagyon nagy önzőség a részemről, ha nem akarok részt venni a férjem családjának az összejöveteleiben?
Érdekes helyzetben vagyok.Férjem határon túli magyar,összetartó,erős,vallásos családból való.Én Magyarországi magyar vagyok,elvált szülők gyermeke és a családomban nincs összetartás.
Rendkívül érzékeny típus vagyok és hamar felkapom a vizet ha valaki megbánt-mégha nem is szándékos.Az anyósomnál nem érzem jól magam.Teljesen más közeg,más kultúra. Én liberálisabb vagyok,városi nő, a férjem pedig egy erdélyi faluból való ahol az a normális hogy az emberek templomba járnak,megfelelnek a társadalom elvárásainak.Én viszont nem értek mindennel egyet és természetesen kinéznek,diszkriminálnak.Ha kapok megjegyzéseket,akkor én megsértődök és úgy jön ki a lépés hogy én vagyok a hisztis p... Legutóbb is volt sértődés a részemről,rengeteget sírtam,gyomorgörccsel jöttem vissza Magyarországra.A saját lelki békém érdekében kijelentettem a férjemnek hogy nem vagyok hajlandó az anyósom szülinapjára elmenni és egyáltalán látogatni. Természetesen a férjem bármikor mehet hisz az édesanyjáról van szó, a gyerekünket is BÁRMIKOR viheti az anyósomhoz.Viszont,nekem muszáj odamennem ha nem érzem jól magam ott??Most egy önző dög vagyok azért mert vállalom a véleményem és nem akarok másoknak megfelelni?Én ilyen vagyok és a férjemnek is tudtára adtam hogy szeretem,de nem értek egyet azzal hogy mindig mindenhova menjek vele és a mintacsalád látszatát keltsem.A férjem szerint a nőnek kötelessége menni vele mindenhova.Nekem ehhez sem idegrendszerem,sem pedig ingerenciám nincs.Próbál a férjem családja beleszólni a gyereknevelésbe pl. hogy mit adjak neki enni,milyen pelenkát használjak stb. és ha "szembeszállok velük" akkor én vagyok a rossz,az antiszoc és végig azt éreztetik velem hogy én vagyok a szar anya,mert nem úgy csinálom mint az xy.A békesség kedvéért pedig elhatároztam hogy nem szeretnék többet Erdélybe menni és ez alól nem kivétel a karácsony sem.Most ennyire önző lépés lenne ez tőlem?Egyszerűen lepereg rólam hogy ki mit mond/gondol rólam.A lelki nyugalmam többet ér mint feszült légkörben lenni.Véleményeket kérek.Kiváncsi vagyok ki milyen nézőpontból látja ezt a kérdést..
Amit nem értek: ha ennyire nem tudsz a férjeddel megegyezni semmiben, akkor MINEK kellett ebbe a kapcsolatba gyereket vállalni?!?!??!
A házasságotoknak nem sok jövöt jósolok, mert teljesen más elképzeléseitek vannak erröl. Csak szegény gyereket sajnálom.
" A férjem szerint a nőnek kötelessége menni vele mindenhova. "
Mielőtt hozzá mentél, gondolom, megismerted a családját, ahol nevelkedett.
Tehát tudnod kellett, hogy teljesen más életformát hozott magával, mint a tied.
Ezt a meccset kettőtöknek kell lejátszani.
Vagy megérti a férjed a te gondodat, vagy behódolsz és valahogy kibírod a látogatásokat.
Sajnos így, kívülről nem lehet tudni, hogy te vagy-e túlságosan érzékeny, vagy tényleg bántóan beleszólósak, parancsolósak.
Két dolgot vehetsz biztosra:
1,
Ha nem mész, a férjedet nagyon kellemetlen helyzetbe fogod hozni, végig azt fogja hallgatni, hogy milyen ilyen-olyan felesége van, ha viszi a gyereket is, akkor a gyerek is kapja majd az áldást. Igaz, hogy így te közvetlenül nem találkozol anyósékkal, de utólag annál vacakabb lesz, amikor a gyerek visszamondja majd a hallottakat (a férjed gondolom nem fogja szítani a feszkót ezzel).
2,
Ha elmész és ugyanígy, sírással, kiborulással reagálsz, vacak marad a helyzet.
A férjed mit szól a helyzethez? Szerinte is túlzásba viszik a szülei a dolgot?
Az biztos, hogy ha megtanulsz picsogás helyett kiállni magadért és nemet mondani, sokat fog javulni a helyzet. Nem kell hogy szeressenek téged, elég, ha nyugton hagynak (könyvet vagy más elfoglaltságot vigyél magaddal, hgoy ne unatkozzál, bár ha ott a gyerek is, akkor vele is el tudtok menni sétálni például).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!