Önzőség tőlem hogy nem akarok költözni?
A párommal már jó ideje együtt vagyunk és mindig felhozódik benne a külföldi munka lehetősége. Én 26 évesen már nem szeretnék ilyesmibe belevágni, szeretnék itthon megállapodni családot alapítani és nem most elindulni a vakvilágba.
A másik oka hogy túlságosan kötődöm a családomhoz, ismerem magam hogy nem bírnám ki hogy ne lássam őket.
A párom mindig azt mondja oké megérti nem megyünk sehová. De 1-2 hónap és újra felhozza egyszerűbb lenne kint. Már mondtam neki menjen ki egy időre egyedül, de nélkülem nem megy mert szeret.
Már az is megfogalmazódott bennem hogy elhagyom, csak hogy megvalósíthassa önmagát, de azt mondta felejtsem el ezt az ötletet.
Félek hogy egyszer visszaüt hogy miattam nem ment.....
Önzőség tőlem, hogy miattam nem valósítja meg a vágyait?
A párod szeret téged, hisz nélküled nem megy ki. 26 évesen beleférne még 1-2 év akkor is, ha már annyira szülhetnéked van, mert gondolom családalapítást is értesz a megállapodás alatt.
Ennyire ne légy lokálpatrióta.
Nem csak a szülésen van a hangsúly és nem is a koromon. Már egyszerűen nem vágyom. Nem tudom elképzelni, hogy egy idegen országban, idegen nyelven, idegen emberek közt éljek. Itt a családom, itt vannak a barátaim és nem vagyok egy egykönnyen beilleszkedő típus, főleg ha azt nem az anyanyelvemen kell tenni.
Igaz nem tudhatom még hogy alakul, hisz május elején elvesztem a munkahelyem.... a kényszer nagy úr
Szerintem nem vagy önző, hisz megmondtad neki, hogy ha akar, akkor menjen ki nélküled egy kis időre. Én teljesen értem, miért nem szeretnél már kimenni.
Én pár évvel ezelőtt szerettem volna külföldön élni, de mára már más dolgok kerültek előtérbe. 6-7 évvel ezelőtt még máshogy gondolkodtam, ma azonban sokkal fontosabb számomra az, hogy a családom közelében lehessek. Én is tervezem a családalapítást párommal, így nem szeretnék már külföldre menni. Valahogy fontosabbá váltak az itteniek. Persze nem mindenki van így ezzel. Szerintem mondd meg a párodnak, hogy ha egyszer azt mondja, hogy nem megy nélküled, akkor ne hozza fel újra és újra ezt a témát....
Bár szerintem az is jó megoldás lehet, ha családalapítás előtt néhány hónapra kimentek együtt, így neki is teljesül egy vágya,közösen megegyezhetnétek abban is, mennyi időre mennétek ki. Fontos a kompromisszum is egy kapcsolatban.
Csak úgy érzem külföldre nincs értelme pár hónapra menni. Ott sincs kolbászból kerítés, hogy néhány hónap alatt megszedjük magunkat. Akkor már itt egy tartósnak mondható munkahelyet találni.
Mondtam neki hogy ne hozza fel mindig, vagy menjen ki nélkülem, vagy hagyjuk a témát.
Én is szerettem volna 18-20 évesen kimenni már meg is volt a terv de akkor egy szakítás közbeszólt. Azóta pedig átalakult nekem is az értékrendszerem.
Nem önzőség, inkább makacsság.
Meg nekem kicsit szomorúan hangzik, hogy az életed elején már csak a gyerek meg a halál van hátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!