Miből látszik egy tanáron, hogy zavarban van?
Hát ha pl hadar, leáll vitatkozni a diákkal, nem hallani a hangját, kétségbeesve néz ide oda.
Ez általában azokra jellemző, akik olyan tárgyakat tanítanak, amikből az emberek nem akarnak érettségit, tipikusan rajz, zene, stb.
Fu, én de nem tenném ki ennek magam. Mármint tanár akartam lenni, viszonylag visszafogottabb személyiséggel, de aztán útközben rájöttem, hogy nem nekem való. Főleg ezért is, mert egy csomó ember zavarban van mondjuk az első nagy megmérettetései előtt, de rajtuk senki sem ítélkezik, hogy nézdmáá, zavarban van.
Jó, ez nem kapcsolódik annyira a kérdéshez, csak én tudom magamról, hogy tuti zavarban lettem volna.
A flörtölés és a zavarban levés nem ugyanaz. Jelen esetben arra mondjuk, hogy valaki zavarban van, ha kissé kényelmetlenül érzi magát a diákok/hallgatók jelenlétében és fél, hogy ezt észreveszik rajta.
Amikor én zavarban voltam a diákjaim előtt, nem találtam úgy a szavakat, mint egyébként, adott esetben hangosabban beszéltem vagy hadartam. Ha ez beszédben nem nyilvánult meg, akkor rövidebb szemkontaktusokat tartottam, kissé felgyorsíttam az óra tempóját. (Mindezt persze nem tudatosan tettem, de bőven volt lehetőségem megfigyelni magamat az órák során).
Ahány ember, annyiféle reakció.
Van, aki diszkréten megigazítja magán a ruhát vagy a hajat, tekergeti a gyűrűt, szárad a szája, kicsit összehúzza magát a szokásoshoz képest, mélyebb levegőket vesz, forgatja a tollat, radírt, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!