Miért nem tudnak tömegközlekedni az emberek Budapesten?
Nem főváros-vidék ellentét kiélező a kérdésem. De míg pl Győrben, Zalaegerszegen, Szombathelyen (ezekben a városokban tömegközlekedek gyakran) teljesen normálisan utaznak busszal az emberek, Budapesten ez nem megy. Tíz esetből nyolcszor felszállni is alig lehet, mert mindenki az ajtóban akar utazni, a középső rész (buszon, villamoson) szinte üres. Ha szólok, az a válasz, hogy mindjárt leszáll, majd persze utazik mèg 6 megállót. Mire jó ez? Minden megállóban odèbbállni/leszállni mivel egyszerűbb, mint pár lépéssel beljebb menni a járműbe?
Na, kiventilláltam magam mára :D
Érdekes, én pont az ellenkezőjét látom. Amikor felkerültem pestre 10+ éve furcsa volt, hogy mennyire tudnak tömegközlekedni a népek, megvárják az utascserét, sokkal dinamikusabb az egész. Vidéken akkoriban még ki se nyílt az ajtó már tódult fel a nép mintha az életük múlna rajta, úgy kellett leküzdeni magam.
De tudom én hazudok és vidéken még a fing is rózsaillítú.
#2 de ez ami közelharcnak nevezel egy 3 másodperces valami. semmi bajod nem lesz, meg nekik sem, minden rendben van. de komolyan. semmilyen kárt nem szenvedsz el.
hülyén hangzik, de ők vannak veled. és akiket utálhatnál azok az autósok, akik tényleges kárt okoznak mindenkinek.
Budapestiként mondom, az ilyenen át kell gázolni, de tényleg, szó szerint vagy fellökni a fenébe, vagy csak simán átsétálni rajta. Hadd álljon ott, ahol nem szorong - mellesleg én akkor voltam az ajtóhoz meg a jegykezelőhöz cuppanva, mikor blicceltem, de nem gyanúsítok senkit nyilván -, szóval átsétálsz, arrébblököd, és bemész a busz üres hátuljába. Nincs elnézést, meg bocsánat, kicseszett tereptárgyaknak kell kezelni az embereket, nyugi, ők is annak kezelnek téged, szóval nem gáz.
Olyan ez, mint az aluljárós séta. Füledben a zene, és mész egyenesen előre, és ha valaki beszél hozzád, egyszerűen úgy teszel, mintha nem lenne ott, 2-3 méter, és lekopik. Ugyanez a busszal, átpréseled a tested a jegykezelőhöz cuppant emberfürtön, és mindannyian úgy tesztek, mintha ez meg sem történt volna.
U.I.: Ha ez megynugtat, sokat utazom, van, ahol nagyobb problémám is volt annál, hogy nem tudok zavartalanul a busz hátuljába menni.
"Én csak 155 cm vagyok"
Én 151, és a 3-as metrón nem érem el az ülések fölötti kapaszkodót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!