Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért kell ahhoz speciális...

Miért kell ahhoz speciális helyzet, hogy ne legyen jogos a beszólogatás?

Figyelt kérdés

Ez így kicsit furán hangzik, de kifejtem.

Látássérült vagyok. Elég bizonytalanul közlekedem az utcán. Egyszerűen lassabban mozgok általában mint mások. Nem mintha így nemnekem kellene elugranom mások elől, de mindegy:D

És elég gyakori az a jelenség, hogy pl szállok le a buszról, és mögöttem rámkiált valaki, hogy "mit tökölsz már?" vagy ha nem ugrok el a nálam sokkal gyorsabban közlekedő, szemből jövő ember elől és nekem jön, rámkiált, hgoy "nem látsz?" vagy "nem tudsz kikerülni?"

És akkor mondom, hogy "bocsi, látássérült vagyok". És akkor mondják, hogy "jah, akkor bocsi, nem tudtam".

De.... ha nem lennék látássérült, akkor jogos lenne a beszólogatás? Ha már nincs speciális mentséged arra, hogy miért vag ylassú, akkor már nem is lehetsz lassú? Ha nem tetszik valakinek a tempója, akkor beszólhatunk neki az utcán? Mármint feltéve, hogy nem fogyatékkal élő, mert ha az, akkor nem szólhatunk be neki?

Szóval elégé olyan, mintha csak a látássérülésem miatt jogtalan az, hogy idegen emberek beszólnak, belémkötnek az utcán. Ez.. normális?

2023. ápr. 21. 10:58
1 2
 11/13 Senior Séf ***** válasza:
49%
Nyilván, ha nincs nálad valamilyen "megkülönböztető jelzés" akkor csak egy sima járókelő vagy mások szemében.Mint ahogy a mentő se mentő, ha nem szirénázik. Ha nem tudják, hogy gyengén látsz, azt feltételezik, ugyanolyan vagy, mint ők.
2023. ápr. 26. 18:19
 12/13 A kérdező kommentje:
11, ez okés, de a kérdés nem ez volt, hanem az, hogy miért a bunkóság az alapjárat, amire speciális esetekben kivételt tesznek.
2023. ápr. 26. 21:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Ezt csak bunkók csinálják.

A bunkók pedig alapjáratban bunkók, és néha kivételt tesznek. Pont úgy, ahogy írtad.

2023. ápr. 26. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!