Az önös érdekeken kívül illetve azon kívül hogy csinálsz még egy adórabszolgát a társadalomnak, mi értelme van a szaporodásnak? (És nem, ha valakit csak azért hozol a világra hogy szerethesd az bizony önös érdek!)
Nem akarok gyereket, de szívem, mindent azért csinálunk, mert mi jónak látjuk, magyarul az önös érdekekért, a saját értékrendünk alapján jónak ítélt dolgokért. Igen, te is, én is, mindenki.
Valakinek az életvitelét önzőnek hívni nem inzultus, hanem egy tény. Jobb, ha elfogadod és nem hiszed magad különbnek.
Semmi értelme, és azok, akik Elon Muskkal jönnek, ugye tisztában vannak vele, hogy a gyerekből mondjuk sorozatgy.lkos is lehet, vagy a németek egykori diktátora???
Amúgy tök felesleges szülni, minek? Hová?
Ja, az már tényleg nem az én dolgom, lesz-e ivóvíz 50 év múlva vagy szomjan hal, esetleg azért mennek a háborúk - ugyanis léteznek országok, ahol már most nincsen normális édesvíz ellátás.
Utolsó, és te, akit elvileg kvára érdekel, hogy itt vagy ott mennyi a víz, mit teszel a dolog megoldásáért?
Félreértés ne essék, sanszos, hogy nekem se lesz gyerekem soha. De ez a nevetséges, tök felesleges erény fitogtatás, hogy neked azért nem lesz, mert Eritreán nincs ivóvíz... na ettől felfordul a gyomrom.
Nem kötelező gyereket csinálni. De mire jó ez a mű felvilágosodott blabla, hogy mert a mai világ, meg az éhező afrikaiak, meg a botsáskák élőhelye, meg mittudomén?
#13: Az a baj, hogy a jelenlegi tudásunk szerint, ha így megy tovább minden, az a jövőnk, ami most Afrikában/Eritreán van. Tehát nyilván lehet most túlzásnak, meg képmutatásnak gondolni a válaszolót, de van igazság abban, amit mond. Ettől függetlenül szerintem senki sem elsősorban azért nem csinál gyereket, mert majd nem lesz mit innia, hanem mert nem akar, és a rossz jövőbeli kilátások csak még egy indok a sorban, ami erősíti az álláspontját csak.
Az Elon Musk-os példa számomra bicskanyitogatóbb, A népesség hány %-a tekinthető bármilyen feltételrendszer mentén Elon Musk szintű embernek egy generációból? A 7 milliárdból 100 ember? 1.000? Még az is csak a népesség 0,0000143%-a. Kb. akkora az esélye, mint megnyerni a 6-os lottón a főnyereményt. Erre alapozni...
Na ahogy látom sokan ugyan úgy gondolkodnak mint én mégis valamiért le vagyok pontozva mint az állat. 😆
Mert honnan tudod, hogy nem valami akkora ember lessz a gyerekedből mint még soha senki? Akik most a világ nagyjai ők sem annak készültek csak az lett belőlük.
Ha te nem akarsz gyereket attól még más akarhat. Nem érdekel senkit a te depressziód itt. Ha úgy neveled akkor igen sorozatgyilkos is lehet belőle, de az már a te hibád lessz.
Remélem aktuális még a kérdés, mármint olyan értelemben, hogy a terveiddel ellentétben még nem lettél öngyilkos :/
Igazából semmi értelme a gyermekvállalásnak, tényleg, ezt kár tagadni. Én magam se gondolkodtam ezen amikor nekivágtunk, és senki nem is "figyelmeztetett" erre, talán mert a nagy többség elfogadja tényként, hogy ez az élet rendje.
De hát nyilván nem kötelező, és onnantól kezdve felelős vagy egy (vagy több) teljesértékű emberi lényért, ami kellően lelkiismeretfurdaló dolog lehet, ha úgy érzed hogy nem csinálod "elég jól", amit nyilván senki nem tud definiálni, mindig találhatsz okot rá, hogy úgy érezd nem vagy "elég jó" szülő.
Szóval ha nem is győzködök senkit aktívan arról, hogy NE vállaljon gyereket, azért igyekszem minden bizonytalan ismerősömet tájékoztatni a dolog árnyoldalairól, és akkor azokkal még nem is érintem az olyan kérdéseket, hogy a gyerek életének célja, stb.
De hogy egy konstruktív gondolatom is legyen: azt hiszem a létezésünknek úgy tudunk leginkább értelmet adni, ha más, már élő lényeknek (lehet az állat is) segítünk egészségesnek/boldognak/stb lenni, ha már itt vagyunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!