Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen aggódóak az emberek?

Miért ilyen aggódóak az emberek?

Figyelt kérdés

Elsős gimis vagyok.

Tavaly nagyon elrontottam a központi felvételit januárban, ami a helybéli gimibe kellett volna (igazából először oda szerettem volna menni, de később egyre jobban elment a kedvem tőle, mert nagyon kemény elvárások vannak ebben a suliban).

Májusban tudtam meg, hogy felvettek egy másik városban lévő gimibe, szóval most oda járok, és egyszerűen imádom, nem érdekel, hogy 30 percet utazni kell busszal.

Na de mindegy, ez nem lényeges, hanem az, hogy az ismerőseink, és még a volt osztálytársaim szülei is ahányszor összefutottak anyukámmal, és kérdezték tőle hogy bírom-e a sulit ahova járok, hogy megy, stb, és anyukám monfta, hogy nagyon szeretem a sulit, jól is megy, mindjárt elkezdtek aggódni, hogy "jaj de az utazás! olyan későn ér haza, mikor tanul??"..

"az én gyerekem azért ment ide a gimibe, (ahova engem ugye nem vettek fel) hogy ne kelljen utaznia, 5 perc alatt itthon van!".

Nem tudom miért f*snak (már bocsánat a kifejezés miatt) ennyire egy 30 perces utazástól, amikor egy csomóan utaztak, és most is, nem haltak még bele.

Amúgy is utólag fölösleges azt mondani, hogy de miért nem ide jöttem, meg azt is mondta egy néni, akinek az unokája szintén ebbe a helybéli gimibe jár, hogy "félévkor mindig lemorzsolódnak a diákok, mi lenne, ha érdeklődnénk, hogy be tudnak-e venni.

Hadd legyen már az én saját döntésem, hogy szeretnék sulit váltani vagy nem.. :/

Nagyon unalmas, de még most is mondogatják, hogy miért nem iratkoztam át ide.

2023. ápr. 15. 12:27
 1/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ez nem világi probléma, és figyelmen kívül kéne hagyni, de ne bizonytalanítsanak már el ennyire..
2023. ápr. 15. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Amikor középiskolás voltam, akkor volt két osztálytársam, akik Szarvasról jártak be Békéscsabára. És Csabán a város szélén volt az iskola.
2023. ápr. 15. 12:33
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Saját magukból indulnak ki, hogy őnekik ez hatalmas probléma lenne. Ha neked nem az, akkor nyugtázhatod, hogy ennyivel életrevalóbb vagy náluk. Ha erre gondolsz, talán könnyebb végighallgatni a sopánkodásukat.
2023. ápr. 15. 12:41
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Ez arra a videki kozegre jellemzo, amiben vagy. Budapesten mindenki 20-30-50 percet utazik, es nem drogdilerek, perverzek kozott.

De azt elhiszem, hogy egy elhagyatott megallo, vagy egy senkifoldjen jaro busz az talan ijeszto. Na de a videk sem abbol all.

2023. ápr. 15. 13:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát én Pásztón lakok, itt még egyik buszmegállóban se raboltak ki, (legalábbis engem) és Salgótarjánba járok suliba.
2023. ápr. 15. 14:54
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Nem aggódnak, csak okoskodnak ,s zeretik osztani az észt. Mert ettől kicsit

"nagyobbnak", menőbbnek érzik magukat, hogy azt érzik tőle ---és/vagy a másikra próbálják meg rányomni, hogy ezt érezzék velük kapcsolatban ---hogy ők milyen okosak, és milyen tapasztaltak egy adott témában (és milyen jól megmondják a tutit; tehát, hogy mások fölnézzenek rájuk, és ők pedig megveregethessék a saját vállukat. ) Okosságban kicsit mások "fölé" akarják helyezni magukat, hogy "megdicsőüljenek", mások kicsit azt érezhessék, hogy föl lehet rájuk nézni. Mert valamelyik témában "jártasabbak", "jobbak", "jobban tudják a 'tutit' ". Szal egy kicsit mások fölé kerekedik, hogy kicsit egy pár perc erejéig visszaállíthassa az önbizalmát. [Hogy legalább egy pár percig]. Hogy ő most büszke lehet magára, milyen jót mondott; milyen jól tudja, és akkor a "másik is meg fogja látni, hogy ő milyen jól tudja", és akkor majd megnő a tekintélye at ő szemében; mert ő már mennyire frankón tudja ezeket az "okosságokat". Hogy tehát a másik felnézését rá, csodálatát szeretné kiváltani, hogy ő mennyire bölcs, mennyire jól tudja, jól látja a dolgokat.

Azért akar kéretlen tanácsokat osztani. :):)

2023. ápr. 15. 16:19
 7/9 anonim ***** válasza:
83%

Én Pestre jártam, velem együtt a fél osztály ingázott, Dömsödtől Sülysápig. Nekem is kb másfél óra volt egy irányba, na ez már sok és átgondolandó, nem mindenki bírná (ezt nem a magam fényezése miatt mondom).

Nem bagatellizálni akarom a helyzetedet, de 30 perc az napi egy óra, szerintem ez szinte semmi, a keveset utazók közé tartozol vele.

2023. ápr. 15. 17:37
 8/9 A kérdező kommentje:

#7, igen, pontosan.

És még ezen a napi 1-2 óra utazáson is fel vannak akadva..

(azért 1-2, mert attól függ, milyen busszal jövök, hogy melyik településre, faluba megy be)

2023. ápr. 15. 18:19
 9/9 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem is magukból indulnak ki, illetve a macerát látják benne (korábban kell kelni, eléred-e a buszt, mennyit kell nap végén várni, van, akit fáraszt a bejárás, milyen sűrűn vannak buszok stb.). Amúgy én is bejárós voltam gimiben (egy irányba 50 perces buszút), és most is, egyetemen (egy irányba 45-75 perc).

Az a ~30 perc pedig valóban nem sok, picit felnagyítottnak érzem a megszólók részéről.

2023. ápr. 16. 15:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!