Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért erőltetik a vallásos...

Miért erőltetik a vallásos emberek a vallást? Miért győzködnek? Hol van ilyenkor a szabad akarat?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 14. 13:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
37%
Az elmúlt két napban vitát folytattam egy protestáns nővel, aki egy elmebeteg. Én spirituális ember vagyok, ő azt mondta, hogy az ördögi és nem jó úton járok, közöltem vele, hogy ez milyen középkori felfogás. Mondtam neki, hogy nagyon sok vér tapadt a keresztény valláshoz, ő erre azzal érvelt, hogy arról nem tehet Isten, de tehet róla, ugyanis megakadályozhatta volna, de nem, simán kiirtották a pogányságot és egyéb természethez közeli vallásokat. A keresztény vallás is elfog tűnni, mivel vér által terjedt el, ami hatalmas bűn, akárhogy is nézzük, a gyilkolás, emberek irtása mérhetetlen nagy bűn.
2023. ápr. 14. 15:20
 12/20 anonim ***** válasza:
Pont azért, amiért ők is hisznek benne. Elvakult agymosottak.
2023. ápr. 14. 16:01
 13/20 anonim ***** válasza:
10 es jó kitartó voltál ha annyit mentél kötelezően templomba.
2023. ápr. 14. 16:11
 14/20 anonim ***** válasza:
Egy ~10 éves gyerek mit tudott volna csinálni, ha a szülő kényszeríti rá? Akkor még nem létezett az a válasz faternak, hogy “NEM”.
2023. ápr. 14. 17:12
 15/20 anonim ***** válasza:
Mert sokuk egyfajta térítőnek érzik magukat, hogy nekik az a feladatuk, hogy jobbá tegyék a világot. És nekik, csak nekik sikerülhet ez az ő módszerükkel.
2023. ápr. 14. 17:14
 16/20 anonim ***** válasza:

Rohadtul el vannak tévedve. Ma is máglyára vetnék azt, aki nem ért velük egyet. 11-es válaszoló voltam.

2023. ápr. 14. 21:22
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 boszorkány vagy ugye, vagy miért félsz ennyire 😀 biztonságban vagy nyugi. Egyelőre...
2023. ápr. 14. 21:39
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem vagyok boszorkány, spirituális ember vagyok, nem követek semmilyen vallást. De ettől függetlenül leírtam a 11-es válaszomban, hogy milyenek a keresztények nagy többségben. Ja, és nem félek semmitől, nem hiszek a pokolban, mint a keresztények és abban sem hiszek, hogy bűnös ember lennék és ezért félnem kéne, mert valami nagy szakállú öreg úr ott fent az égben megdorgál engem, persze... 😂

2023. ápr. 14. 22:34
 19/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk ilyenek én sem hiszek
2023. ápr. 14. 22:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekünk is a szüleink erőltették. Anyám világra szart 9 gyereket, mert védekezni bűn. Se nyaralásra, de új ruhákra nem tellett és sok másra sem. Nem volt nyugalom, csend. A nagyobbak ingyen dajkák voltak. Minden vasárnap kötelező templom. Bérmálkozás, stb. Ha elbújtál mise elől vagy nem viselkedtél alatta jól, akkor hatalmas fakanalas fenekelés volt a jutalom.
2023. máj. 1. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!