Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a húsvéti locsolk...

Mit gondolsz a húsvéti locsolkodásról? A nők és lányok véleménye érdekelne, hogyan élitek meg a húsvétot, a húsvéti locsolkodást.

Figyelt kérdés

#húsvét, locsolkodás, tapasztalatok, vélemények
2023. ápr. 10. 11:43
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
19-es, 20-as, köszönöm a válaszaitokat.
2023. ápr. 10. 16:36
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Én férfiként néhány rokonhoz elmentem illemből, mert elvárják.

Inni nem iszom mert autóval megyek, a pénzezéshez meg már "öreg" vagyok.

A lényeg, hogy minden hölgynek elmondom, hogy " ha kapok egy piros tojást, akkor nem locsolom meg".

Ez minden hölgynél be szokott válni, mert boldogan adják a tojást.

2023. ápr. 10. 17:34
 23/29 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk még egészen jól megmaradt az eredeti lényege, nem anyagiasodott el. Húgommal festünk tojást, a fiú osztálytársaink szép ünneplőbe eljönnek hozzánk, elmondják az általuk írt vicces/aranyos verset, a kertben vödörrel meglocsolnak, aztán kapnak pálinkát, tojást meg egy kis édességet. Ezt a verziót szeretem.

Fiatalabb koromban utáltam, mert az összes alkoholista rokon nálunk tobzódodd, a büdös pacsulijukkal. Azóta mostmár őket nem engedem be, csak az locsolhat, akiket szívesen lárok.

18/l

2023. ápr. 10. 18:06
 24/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm 22-es és 23-as a hozzászószólásokat.
2023. ápr. 10. 18:09
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Sosem volt nagy hagyománya a családomban, és tizenkilenc éves korom óta, amióta nem velük élek, nem is tartom.
2023. ápr. 11. 13:14
 26/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm 25-ös a válaszod.
2023. ápr. 11. 13:20
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Már nyolc-kilencévesen sem voltam oda érte, anya sem, meg senki nő a családban, így összeruccantunk egy közös pl. várnézésre vagy túrára. Teljesen jó volt, nem kellett ünneplőben ücsörögni és piáltatni a szomszédokat.

A vallásos exeméknél ellenben állandóan ott kellett feszengeni meg bájologni a nagybácsinak, apucinak, exemnek - ergo értelmes dolgok helyett azzal telt a hétfő, hogy idegenek locsolgatnak büdös kölnikkel, meg kérik a pénzt - na, igen, nem véletlen ex.

A párommal egyáltalán nem is tartjuk. Főzök sonka-tojást, mert szeretjük és szívesen esszük, de magát a locsolkodós marhaságot rég kiirtottuk, hálisten.

Ha lehetne gyerekünk, akkor sem locsolkodna, meg semmi, mert ennél ezer értelmesebb dolgot lehet hármasban-négyesben csinálni, mint a fiúk elmennek, a lányok otthon ülnek.

Plusz külön jó, amikor a fiúgyerek 15-20 ezer forintokkal jön haza, mert mindenkitől pénzt kap, a húga-nővére meg így járt.

2023. ápr. 11. 15:43
 28/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm 27-es hogy megosztottad és részletesen kifejtetted a véleményed.
2023. ápr. 11. 15:51
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a húgommal még gyerekek voltunk akkor olyanok jöttek locsolkodni akik amúgy egész évben félrenéznek ha találkozunk. Anyám megunta és ilyenkor jó időben elmentünk horgászni, tekeregni, rossz időben lehúztuk a redőnyt, bezartuk a kaput így szép lassan elkopott mindenki.
márc. 29. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!