Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Nemrég kaptam a diplomát.

24 évesen 0-ról kell építenem. Jelenleg most nincs barátnőm, szüleimmel élek.

Vagyonom kb 2 millió forint, átlagosan 480 ezer forintot keresek (ebben van szép kártya, béren kívüli juttatás, stb).

Sajnos még költegetek sok mindenre, amit előtte nem tehettem meg. Pl ruhára, hobbira, kajára, számlákra. Kb 150-200 ezer megy el havonta.

Van esélyem igy normális lakásra/házra?

Az a baj, hogy mindig nőnek az árak. A fizetésem nem annyival fog emelkedni mint az infláció…

2023. ápr. 9. 01:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Mivel foglalkozol?
2023. ápr. 9. 01:42
 2/12 A kérdező kommentje:
Rendszerüzemeltető
2023. ápr. 9. 01:49
 3/12 anonim ***** válasza:
29%

480 ezer forintot.

Ha nem jutsz lakáshoz, és kajához, akkor nagyon sokan nem fognak.

Sokan csak gyárban tudnak dolgozni, töredéke ennyiért. Gyüjtő helyejen. Nem diplomájuk, de még érettségijük sincsen.

Sőt, még ezekről a szar helyekről is szórják az embereket. Pedig ezeknek a helyeknek kéne összegyűjtenie őket, mert máshol munkát már nagyon nem találnak.

A szaros diplomás, gombnyomogatók meg biztos álláshoz jutnak.

Gondolom, még beszélned sem kell tudnod. Azt csak a 8 általánosos, gyári munkára nevelt emberektől várják el. Azoktól, akiktől pont, hogy nem várható el sok tudás.

De te, akinek tudnod kéne, okosnak kéne lenned, te lehetsz hülye, neked szabad.

De a 8 általánosos tudjon mindent.

2023. ápr. 9. 02:09
 4/12 A kérdező kommentje:

Neked meg mi bajod van?

Adókedvezményem van és még junior is vagyok.

Diploma mellett nem jár automatikusan azzal, hogy egyből jól fog keresni és olyan okos lesz mint elon musk.

2023. ápr. 9. 02:12
 5/12 anonim ***** válasza:
48%

Elon Musk sosem volt okos, ha szerinted az, akkor add vissza a diplomád.

Ha albérletet szeretnél, 480-ból kijön nagyon sok gyönyörű albérlet 2x.

Ha saját lakást, vagy házat szeretnél akkor gyűjts még 3 milliót, és vegyél fel hitelt.

Nyilván ne nagy városban gondolkozz, de van benne ráció.

Ha biztosra akarsz menni, akkor irány ausztria, 3 hónap után hitel, 5%thm, 30 éves futamidő, aprópénzből megvan havonta.

2023. ápr. 9. 05:08
 6/12 anonim ***** válasza:
83%

Rengeteget költesz. Minek ennyit? Állítsd fel a fontossági sorrendet.

A fizetésed háromnegyedét szerintem tedd félre a lakásra. Haza kell adnod valamit? Ha nem, örülj neki és ne baszd el teljesen felesleges dolgokra a pénzed.

2023. ápr. 9. 05:40
 7/12 anonim ***** válasza:
76%
Hm... azért ezt így nem mondanám , hogy a 0ról építkezel. Az nullaról kezdi akinek nincs szülője sem akinél lakhat , így nek tud egyetemre sem járni, mert ugye miből, és egy minimlabéres állása vam csak. Nem tudom mit sír a szád,ha vkinek akkor neked van esélyed saját házra/lakásra.
2023. ápr. 9. 07:41
 8/12 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha elb...od a fizetésed felét marhaságokra, nem, az életben nem költözöl külön.
2023. ápr. 9. 08:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Engem például hidegen hagy.
2023. ápr. 9. 10:11
 10/12 A kérdező kommentje:
7# de nulláról épitek. Államilag támogatott egyetemre jelentkeztem. Ahogy mondtam nemrég kaptam diplomát, előtte alig volt pénzem, szüleim nem gazdagok. De most valamennyit megtehetem, igy volt havi 150-200.. Alberlet eszembe se jutna, mivel az sosem lesz enyem.
2023. ápr. 9. 11:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!