Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Támogatnátok a mesterséges...

Támogatnátok a mesterséges intelligencia elpusztítását és minden fejlesztő büntetését?

Figyelt kérdés
Ez a mesterséges intelligencia rengeteg ember munkáját vette és fogja elvenni. Pusztuljon hogy több embernek legyen munkája
2023. ápr. 8. 00:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy szerintem sokkal inkább elgondolkodtató az, hogy az emberek nagy része mennyire "biorobot". És ez így volt mióta világ a világ.

A többség modern kori rabszolga, aki annyi pénzt kap, hogy ne dögöljön éhen és bejárjon dolgozni. Gyakorlatilag erre van nevelve, saját maga védi és áll ki a biorobot életmódja mellett.

2023. ápr. 8. 11:00
 12/14 anonim ***** válasza:
78%

#9: mire érzett rá jól? Jelenleg is folyik a kizsákmányolás, de ezzel kapcsolatban a Kérdező semmit nem írt.

A kizsákmányolás nem így fog megszűnni. A lakhatást kezelni lehetne jórészt észszerű adórendszerrel. A másik probléma a mobilitás kényszere: ha az embereknek nem kellene otthagyniuk a kisebb településeket, hogy boldoguljanak, mind a munkanélküliség, mind a hajléktalanság nagyrészt meg lenne oldva. Ebben a technika óriási segítség lenne.

Inkább az a nonszensz, hogy itthon megszűnnek munkakörök, amelyeket pl. Indiába visznek ki, mert olcsóbb, holott már a kezdetektől lehetne automatizálni. Meg az nonszensz, hogy a Kérdező szerint még itthon magamnak se írhatnék Pythonban egy képfelismerő algoritmust.

2023. ápr. 8. 11:05
 13/14 anonim ***** válasza:

12-es Arra érzett rá jól, hogy az elit az AI-t is csak a kisember kizsákmányozására fogja felhasználni. Nyilván nonszensz, hogy be legyen tiltva, meg ne kódolhass magadnak egy képfelismerő algoritmust, különben elvisz a rendőr. 😂 De az nagyon is érezhető, hogy az AI széles körű alkalmazásával a munkaerőpiac nagyon át fog alakulni és nem a multik/tőkések, hanem a dolgozók fogják a rövidebbet húzni. 9-es voltam.

Amúgy pont ezt írtam, a lakhatási problémákat már réges rég lehetett volna kezelni, HA lett volna rá valaha is politikai akarat!! De sosem volt!! A hajléktalanság csak a legextrémebb formája, de én azt is igazságtalannak tartom, hogy egy bérből és fizetésből élő egyedülálló a fizetése 50%-át vagy még többet lakbérre költse vagy harmadmagával kelljen idegenekkel együtt élnie. Vagy össze kelljen házasodnia két embernek és leszülni három kölköt, hogy valamire való ingatlanhoz jussanak, ami még egy jó nagy hitellel is meg van fejelve.

Ezekkel csak azt akartam mondani, hogy mivel a magyar politikai elit láthatóan soha sem tett lépéseket annak érdekében, hogy a társadalmi egyenlőtlenségeket csökkentse, így a kérdező sem véletlenül semmi - rá nézve - jót nem vár az AI elterjedésétől, sőt, annak az ellenkezőjét.

2023. ápr. 8. 14:42
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Félsz, mi ??? :-)
2023. ápr. 10. 10:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!