Mit tegyek ha félek prezentálni?
Tanulmányaim alatt elég sokat kellet, és sosem ment. Ha idegen nyelven, vagy témában akkor főleg.
Mit ajánlotok erre?
Velem is ez volt, de idővel, illetve x sikeresen túlélt prezentációval később már sokkal nyugodtabban állok a dologhoz. (ez nem sértés volt, konkrétan ennyire tartottam a prezentálástól)
Eleinte, első évben, konkrétan úgy rágörcsöltem, hogy már szabályosan rosszul voltam napokkal az előadás előtt, még úgy is, hogy mindig becsülettel felkészültem rá. Nehezebb előadásokhoz szöveget is írtam, azt olvasgattam, viszont ami még nagyon sokat segített, az a hangos felmondás/elmondás volt. Az asztalomra tett laptop elé álltam, és úgy mondtam el az egészet, hangosan, mintha élesben ment volna. Ezt megismételtem, elpróbáltam párszor, amíg nem voltam kellően megelégedve vele. Így már egy fokkal nyugodtabban is mentem be órára.
Nekem is erősen komfortzónán kívüli dolog volt, de idővel meg is szoktam, és már lett is benne kellő tapasztalatom/gyakorlatom. Nem azt mondom, hogy teljesen elmúlt az izgulás előtte, csupán már mérföldekkel jobb a helyzet. Meg tényleg nem egyik pillanatról múlt el a másikra az az extrém görcsölés, szóval türelem is kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!