Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megértitek azokat az embereket...

Megértitek azokat az embereket, akik azért végeznek magukkal, mert senkinek sem kellenek?

Figyelt kérdés

Mindössze annyit kéne kibírniuk, hogy életük végéig magányosak.

Vélemény?

2023. márc. 31. 00:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Számomra az a baj, hogy a kérdés tele van sarkításokkal.

Egyrészt azt mondom, hogy meg tudom érteni, hogy valakinek rossz érzés a magány és ebből kifolyólag kilátástalannak látja az életét.

Másrészt meg az "mindössze annyit kéne kibírniuk" egy erősen sarkított mondat. Tekintve hogy az élet nem csak abból áll, hogy "ülünk a magányban".

Egyedül is lehet relatív boldog és teljes életet élni, lehet az embernek karrierje, hobbija, ezen keresztül barátai, céljai. Valamilyen szinten a maga döntése, hogy a mindennapokat hogyan éli meg.

Az élet többről szól, mint hogy kellünk valakinek vagy sem.

2023. márc. 31. 00:55
 2/11 A kérdező kommentje:
Jogos! Arra gondoltam, hogyha valaki már kezd bekattani a szeretetlenségtől, akkor érthető-e ez a megoldás. A pszichológusokon már túl van. (Ők nem tudnak szeretetet adni, de nem is dolguk.)
2023. márc. 31. 00:58
 3/11 anonim ***** válasza:
67%
Részben megértem, de ha egészséges, akkor van mit javitani rajta,, lehet fejleszteni
2023. márc. 31. 01:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem egészséges.
2023. márc. 31. 01:32
 5/11 A kérdező kommentje:
Amúgy érdekes ám az élet...az erősek maradnak meg.
2023. márc. 31. 01:33
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Mondom az itt a baj, hogy alapvetően sarkításokkal akarod "jogosítani" az öngyilkosságot.

A való életben meg alapvetően 3 lehetőség van, van akinek kilátástalan a helyzete és adott esetben érthető, hogy végez magával. Van aki továbblép, feldolgozza, tudatosan alakítja az életét.

Meg van egy harmadik kategória aki simán csak megragad az életében, folyamatosan az öngyilkosságot emlegeti, de igazából meghalni nem akar, csak nem tesz semmit azért, hogy kilépjen a helyzetéből.

2023. márc. 31. 02:17
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
Én drog függő vagyok…tehát alapból utál sok ember és miatt, egyedül is maradtam mert sokan csak simán irigyek voltak rám…a csajok meg “jajj ez egy beteg ember”…de soha nem olnem meg magam ez miatt :d ugyan úgy égnek majd ok is, ugyan úgy nem kellenek majd senkinek mint most én…nem igazán érdekel senki. Sőt egy ideje már így érzem jól magam.
2023. márc. 31. 03:13
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Szóval barátok, rokonok , kollégák sincsenek?

Szóval akivel esetleg el tudsz menni inni egyet, vagy el tudsz menni nyaralni?

Amúgy le lehet élni egy életet egyedül társ nélkül.

Nekem nagyon ingadozó a kedvem , az h mit akarok, a hangulatom...

Van amikor nincs kedvem elmenni olyanokkal akiknek mind van valakijük nekem meg nincs, és ezt hallgatni, vagy elmenni olyan bulikra összejövetelekre ahol szintén csak nekem nincs társam...---> ez van, hogy abszolút nem érdekel és akkor elmegyek, de van, hogy hónapokon át zavar és rosszul esik.

Vannak nehezebb és könnyebb napok. Van amikor segít a plusz munka vagy hobbi szerűség vagy sport, vagy filmek játékok, de van amikor semmi.

2023. márc. 31. 06:20
 9/11 anonim ***** válasza:
50%
Semmilyen körülmények közt nem fogadom el az öngyilkosságot, nincs rá "megfelelő" ok. Aki ilyet tesz, az gyáva. A legundorítóbb módon próbál elmenekülni a nyomorából ahelyett, hogy szembenézve vele. A felvázolt szitu egyáltalán nem veszett fejsze nyele. Tehát a szuicid cselekvés felejtős, meg kell keresni a gerincet és megoldani a problémákat.
2023. márc. 31. 08:31
 10/11 anonim ***** válasza:
46%
Nem. Számomra az öngyilkosság akkor okés, ha kínzókamrában vagy fogolyként és informaciót akarnak kinyerni, amivel minimum az összes szerettedet megölik. Illetve végső stádiumú halálos betegeknél is el tudom fogadni, hogy ez megoldás.
2023. márc. 31. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!