Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Itt van olyan ember aki...

Itt van olyan ember aki nagyon jól tud angolul (tudja az igeidőket is stb)?

Figyelt kérdés

És akkor ő hogy tanult meg olya jól angolul?

Mennyi évig tanulta?

2023. márc. 29. 21:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
29 éve kezdtem tanulni, azóta folyamatosan fejlesztem a nyelvtudásomat. 10 éve angol nyelvterületen élek, a férjem angol anyanyelvű.
2023. márc. 30. 19:38
 12/19 anonim ***** válasza:
Én egyedül egy nyelvkönyvet átvéve szereztem középfokú nyelvvizsgát, majd pár éven át jártam tanfolyamra a nulla beszédkészségemet felfejleszteni 0,01-re, aztán viszont több C2-es tankönyvet emésztettünk meg válogatott társaságban, s vagy 28 éve csak angol nyelven írottakat olvasok. De már vagy 10 éve nem is nézek utána semminek, pedig pár szó mindig akad, ami ismeretlen. :D Ennél a mostani szerzőnél például kedvenc szó a bespoke, meg a hedge fund, egyiket sem ismertem, de végigolvastam úgy mind a 10 könyvét a pasinak, hogy nem zavart.
2023. márc. 30. 21:15
 13/19 anonim ***** válasza:

"Ennél a mostani szerzőnél például kedvenc szó a bespoke, meg a hedge fund, egyiket sem ismertem, de végigolvastam úgy mind a 10 könyvét a pasinak, hogy nem zavart."

Nyugtass meg, hogy ha nem is néztél utána, azért a szövegkörnyezetből kiderült. :)

(A bespoke-ot én is nemrég tanultam, szintén szövegkörnyezetből. :) )

2023. márc. 30. 23:37
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem voltam teljesen 18, amikor meglett a C1 elsőre, és bár sokat köszönhetek a gimis tanáraimnak, nem suliból szedtem össze a tudásom nagyját.

Általánosban úgy, ahogy 5 igeidőt ismertem, és alkalmaztam szerényen, de beszélni, rendes fogalmazást írni alig tudtam. Aztán kéttanos gimibe mentem, ahol hatalmas szerencsémre (irónia nélkül!) a haladókhoz kerültem, ami eleinte kegyetlen nehéz volt, de pont ez hajtott, meg a kéttanos általánosból jövőkhöz képesti hátrányom.

Rengeteget olvastam angolul és, ahol csak tehettem, egynyelvű szótárt használtam, illetve sosem teljes mondatot fordítóztam, amikor ismeretlen volt valami, vagy nem voltam biztos a jelentésben. Sorozatokat is angolul néztem, eleinte magyar, majd angol felirat mellett, YouTuber-eket kezdtem nézni, direkt ügyelve, hogy sokféle akcentussal találkozzak. Nekem hallás után maradt meg temérdek dolog; nem is egyszer csináltam olyant, hogy visszatekertem a videót és "együtt beszéltem" a YouTuber-rel, színésszel, hogy fejlődjön a kiejtésem. Váltogatva komolyabb és könnyedebb témákban olvastam, néztem mindenfélét, szlengeket is gyűjtve.

Egy ponton már csakis angolul kerestem rá témákra, csakis angolul néztem, olvastam mindent. Aztán bekerültem "fandom"-okba, és ott "megismertem" neten különféle embereket, akikkel csak angolul tudtunk beszélni, és általuk is gyakoroltam, tanultam a nyelvet.

A nulladikos, nyelvi évem nagyon intenzív volt angol terén; suliban is szinte csak ez a tárgy volt, illetve magamtól, önállóan is rengeteget foglalkoztam vele. Előtte ennek töredéke volt csak angollal töltve, de nagyon megérte rendesen odatenni magam. Jelenleg angolul tanulom a szakom, és rengeteg külföldivel tudok és kommunikálok is szívesen.

2023. márc. 30. 23:49
 15/19 anonim ***** válasza:

"Nyugtass meg, hogy ha nem is néztél utána, azért a szövegkörnyezetből kiderült. :)"

Mi derült volna ki ebből a mondatból:

I am, as we speak, downloading bespoke software to the cell phone you’re using

2023. márc. 31. 07:37
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi!
2023. márc. 31. 09:25
 17/19 anonim ***** válasza:

"Mi derült volna ki ebből a mondatból: I am, as we speak, downloading bespoke software to the cell phone you’re using"

Korábban azt írtad, hogy

"Ennél a mostani szerzőnél például kedvenc szó a bespoke, meg a hedge fund, egyiket sem ismertem, de végigolvastam úgy mind a 10 könyvét a pasinak, hogy nem zavart."

Ha kedvenc szava, akkor mind a 10 könyvében összesen ennél biztos több szövegkörnyezet is adódott...

2023. márc. 31. 14:45
 18/19 anonim ***** válasza:

Igen, mint például

But this is a bespoke job, not off the peg.

He brushed a speck of dandruff off the shoulder of his bespoke tuxedo.

Két napja itt a Gyakorin olvastam egy figyelemreméltó mondatot. Meghajoltam a nagysága előtt, és elhatároztam, hogy igyekszem a jövőben figyelembe venni mindig: "nekem végtelen a türelmem az idióták, meg az egészen apró gyerekek felé, ezért (viszonylag) értelmesen válaszoltam"

2023. ápr. 1. 19:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Ja, hát ha az off the peg sincs meg, úgy nehezebb, de azért az a mondat pont elég szövegkörnyezet ahhoz, hogy meg lehessen érteni.
2023. ápr. 1. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!