6 eve tanulok angolul és még nincs meg a felsőfokúm. Ez az átlag vagy picit nehezen megy akkor nekem?
Keveseknek van meg ennyi idő alatt, ha azt nézed, hogy általában a gyerekek 3. osztályban kezdenek angolul tanulni.
Persze ha magántanárral, vagy anyanyelvi környezetben, vagy magas óraszámban, jó tanárral, akkor más a helyzet.
Nekem sincs (még) felsőfokúm. 5 évet tanultam angolt. De sosem csak azt. Mellette két másik nyelvet is tanultam, az egyiket 8, a másikat 4 évig (általánosban illetve gimiben). Mindhárom nyelvből B2-m van csak (meg egyéb eredmények pl OKTV, de felsőfokú nyelvvizsgám nincs, és nem is sikerülne)
Mit jelent a 6 év tanulás? Iskolai óra? Vagy intenzív? Magántanár? Autodidakta?
Nagyon nem mindegy.
És felsőfokúhoz nem elég tanulni, gyakorolni kell sokat. Lehetőséget természetes környezetben is.
Azzal semmit nem mondtál, hogy hat éve tanulsz.
Mert mennyit? Minden nap foglalkozol vele? Vagy van heti két, semmit nem érő angol órád a suliban, és kész? Vagy esetleg hat éve kinn is élsz?
Nagyon nem mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!