Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak én vártam többet az...

Csak én vártam többet az élettől, csak én láttam bele többet mint ami van?

Figyelt kérdés

Egy két napja furcsa állapotban vagyok. Olyan se nem rossz, se nem jó. Csak vagyok. Megjegyzem egy depresszívebb időszak után.

Régen kölyökoromban boldognak láttam az életet, aztán kamaszként és fiatal 20 évesként pedig depressziós voltam. Most meg oylan semmilyenek érzem ezt az egészet.

Munka, munka és még több munka.

Közben persze Magyarország nem a legjobb hely. Meg úgy általában túl kell élni... Arra jöttem rá a civilizáció máz, egy vékony réteg.

Nem tudom elfogadni, hogy csak ennyi az élet, egy nagy "zuhanás" vagy egy eszeveszett haláltánc. Annyira kiábrándító ez az egész.

Titeket nem borzaszt el ez az egész? Ami ebben az országban meg ami a világban megy?

Annyira kiégett és kiábrándult vagyok.

Kiábrándultam mindenből.

2023. márc. 28. 19:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
Neked van munkád..másnak az sincs
2023. márc. 28. 19:14
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
Hasonló, bár csak 19 vagyok.
2023. márc. 28. 19:16
 3/12 anonim ***** válasza:
65%

Nekem nincs ilyenem, én boldog vagyok. Persze nem látom tökéletesnek a világot/országot, de az én világom közel tökéletes.

Azaz: boldog, szerető család, jó gyerekkor, barátok, jól haladó karrier, megtalált hivatás, izgalmas hobbik, jó emberek körülöttem, boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat, tervek, célok.

21N

2023. márc. 28. 19:28
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
A legtöbb fiatal felnőtt, késői húszas megtapasztalja az egzisztenciális válságot, de aztán rájönnek, hogy a születés-halál közötti időszakot ők töltik meg és rajtuk áll, hogy mivel töltik meg. A többi csak belemagyarázás.
2023. márc. 28. 19:30
 5/12 anonim ***** válasza:
62%

Ha csak elvársz az élettől dolgokat, akkor ne is csodálkozz, ha nincs semmid.

Semmiért cserébe pont semmit kapsz fizetségül.

Az élet úgy működik, hogy beleteszel rengeteg munkát (nem, nem alkalmazotti alulfizetett munkaáról beszélek) eközben tanulsz és fejlődsz.. majd az út során eljutsz arra a szintre évek alatt, ahol már kezd kifizetődni a dolog, de itt nem állsz meg és mész és fejlődsz tovább.. Aztán ha elérted a megfelelő szintet, akkor élvezheted a munkád gyümölcsét.

Ha kihagyod a munkát, fejlődést, és kerülőutakat, meg könnyű előrejutást kajtatod, akkor soha nem lesz semmid.

2023. márc. 28. 19:35
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
5-ös, teljesen félreérted a kérdezőt.
2023. márc. 28. 19:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg a lehetőségeidből ki hozni a legtöbbet, figyelj föl olyan szép dolgokra ami az általad fölsoroltaktól távol áll, csinálj valami olyat ami eredménye szépsége tőled a tetteidtől függ, s máris nem leszel depis.
2023. márc. 28. 19:57
 8/12 anonim ***** válasza:
36%

#4 "A többi csak belemagyarázás." Irigylem azokat, akik képesek ilyen egyszerűen felfogni a világot. Bár igazad van, aki kételkedik, gondolkodik, mindig az szenved a legtöbbet a saját gondolataitól.

Szerintem nem minden az egyénen múlik, főleg ha az ember depressziós, mert akkor nem képes így látni az életet. Igenis nagyon sok dolog van, ami független tőlünk. Sok dolog, ami megbetegít, leszívja az energiánkat, kifacsar.

Szerintem teljesen validak az érzéseid, kérdező, én is így látom a dolgokat. Nem olyan szép minden, mint amilyennek elképzeltem gyerekként.

27/N

2023. márc. 28. 20:42
 9/12 anonim ***** válasza:
46%

Erre van a pszichoterápia utolsó. A gondolataink, teves berögződések, a saját gondolataink áthuzalozása. Csak a buta magyar inkább rámondja arra, aki vegigcsinálja, megtalálja magát, hogy bolond.

Pedig épp ellenkezőleg. Igényesség foglalkozni a belsőnkkel.

Igen, tudom, azt nem lehet facebookra posztolni, hogy belül faszán vagy.

De nagyon egyszerű az élet.

Tapasztalat. Én is voltam depressziós.

Meg kell rá érni, hogy változtassunk mi magunk. Mert amíg a változást várjuk, beleőszülünk.

36/N

2023. márc. 28. 21:35
 10/12 anonim ***** válasza:
36%
A felismerés fájdalmas lehet, de az igazi próba hogy megtanuld jól kezelni hogy közben már ne sérülj! Megtalálni Önmagad benne! Nem könnyű feladat és sok munka, de nem lehetetlen!
2023. márc. 28. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!