Lassan 2 éve járok egy családhoz takarítani, hetente kétszer. Nyáron én is a gyerekemmel szeretnék több időt tölteni. Hogy értetnétek meg ezt a másik családdal?
Amíg tart a gyerekem nyári szünete, visszább akarom venni a délutáni takarítasokat 8 órás munka mellett megyek a másik házhoz takarítani.
És nekem a nyári hónapok azok, amikor hazaérek időben.
Vidékiek vagyunk, falun élünk a gyerekm iskolája pedig 30 km-re van.
És én hiába végzek 14 órakor, azokon a napokon is, amikor nem megyek a családhoz takarítani, 17 órára tudok csak hazaérni a gyermekemmel (neki még kötelező a napközi, 15.30-tól hamarabb nem tudom elhozni suliból). És sajnos távolsági busszal közlekedünk.
Már belefáradtam hogy a másik családhoz kétszer járjak, és arra a döntésre jutottam, mivel nekem néha az idő többet ér, mint a pénz, nyáron visszább veszem a plusz munkát.
De tudom nagyon jól, ezt a másik család nem fogja megérteni (legfőképp az Anyuka).
"Keresnék is, nem tudom mi ezen a bonyolult."
Neked találták ki a céges takarító szolgáltatásokat, ahol ugyanúgy tudnak szabadságra menni a takarítók, mint bármely másik munkahelyen, és akkor hozzád sem mindig ugyanaz megy takarítani. Nem kötelező magánszemélyt alkalmazni feketén, de mondjuk a saját lakásodat te is takaríthatod, nem olyan megerőltető. Ha viszont mindig kell valaki, akkor ez a te szolgáltatód: [link]
Kérdező, te meg állj a sarkadra, és ne hagyd, hogy kihasználjanak, gondolom, így is feketén csinálod.
"ne hagyd, hogy kihasználjanak, gondolom, így is feketén csinálod."
Csináljon egyéni vállalkozást és fizessen havi 80 000 ft járulékot? Plusz könyvelőt, ipát, kamarai adót? Értelmezhetetlen kérés ez.
egyrészt nem értem, mért nem vagy egy gyerek meleltt sem elég felnőtt még, logikusan ha heti egy napot tudsz dolgozni, annyit vállalsz. rád erőltette, jó vicc. legyen ő a gonosz, mert te nem mondtad neki hogy neked nem fér be.
mondod neki hogy csak heti egyszer tudsz jönni júniustól, ő meg eldönti, hogy ez neki elég, keres egy másik takarítónőt is, vagy kerít inkább valaki mást, aki mindkét napot tudja vállalni.
(amúgy ki is vágnánk a takarítónőnket, ha nem a megbeszélt rend szerint jönne, hanem "csak amikor akar")
11
Szegődjön egy rabszolgatartóhoz...pffff
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!