Romák, cigányok, melyik megnevezést kedvelitek jobban a kettő közül? Kívülálló melyiket használja?
Figyelt kérdés
2023. márc. 20. 06:29
A kérdező szavazást indított:
Roma
Cigány
25 szavazat
1/25 anonim válasza:
Cigánynak nevezik egymást is, de ha egy fehér mondja hogy cigány, arra bekattannak.
Mint a feketék, azok is töltelékszónak használják az N betűs szót, de ha nem feja használja akkor vérszemet kapnak.
2/25 anonim válasza:
Én magyar vagyok, cigánynak hívom őket.
3/25 anonim válasza:
A cigánxok magyarnak akarják hívatni magukat
4/25 A kérdező kommentje:
Még jó, hogy az ő véleményüket kérdeztem, nem rasszista kívülállókat. -.-
2023. márc. 20. 07:10
5/25 anonim válasza:
Ő maguk mondják. A cigány szomszédot is hallom üvölteni hogy ő magyar!
Miközben ilyen brendon ronaldo marió nevű gyerekei vannak és az a tipikus ő mindenkit megtép lequrváz fekete c.gánynő.
De ő magyarnak vallja magát. Mint a többi ilyen is.
(3)
6/25 anonim válasza:
#4 Rasszista, aki cigánynak hívja a cigányokat?
8/25 anonim válasza:
# Itt hiába, nekik magas, hogyan kell használni ezt az oldalt.
9/25 anonim válasza:
Megsértődünk a cigányozáson, de a romázáson meg jót derülünk, hogy milyen szánalmasak a parasztok... upsz bocsánat... a magyarok.
10/25 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint a cigányok cigánynak nevezik magukat. A "roma" szót csak belpesti liberálisok javasolták, akik csak képeskönyvben láttak cigányt. Amúgy a "roma" az ő nyelvükön embert jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!