Az emberi gondolkodásban ezt hogyan lehetne fejleszteni?
A fejlesztést az alatt értem a gondolkodásban, hogy könnyebben észre vegyünk dolgokat a másikban, hogy mit miért csinál. Vagy akár a gyerekek viselkedésében is meg persze a velünk egy korosokat meg az idősebbeket. Ezeket a miértetek.
Elég ha csak fejlesszük az agyat azzal , hogy sokat olvasunk meg tanulunk?
Emlékszem mikor még iskolás voltam és tanultam, akkor mintha máshogy láttam volna a dolgokat meg mintha érettebb lett volna akkoriban a felfogásom , gondolkodásom mint most 27 évesen.
Azt vettem észre magamon mintha agyilag kicsit lezülöttem volna , gyengébb lettem mint most. Kb 18-20 éves koromig oké aztán utána meg mintha lejjebb mentem volna.
Akkoriban mintha felnőttesebb , érettebb lettem volna mint most.
Előre is köszönöm
"Míg régen sokkal jobban megakartam érteni másokat"
Én erre azt mondanám, hogy kiveszett belőlem a tolerancia, egyszerűen már nem tudnak érdekelni az emberek. Ez a világ és ez a társadalom teljesen képes elpusztítani az emberben a jót és egy érzéketlen paraszt lesz az ember. Túl sok a képmutatás, túl sok az álszent ember, persze senki se hibátlan, ezt tudom.
Ezt akkor tudod megérteni, ha az adott ember 100%-osan megismered. Ez ugye lehetetlen. Egy embert sem lehet teljesen megismerni, pláne nem többet.
Rengeteg időt el lehet pazarolni arra, hogy megpróbáld a kontrollálhatatlan dolgokat (mások cselekedetei) kontroll alatt tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!