Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberi gondolkodásban ezt...

Az emberi gondolkodásban ezt hogyan lehetne fejleszteni?

Figyelt kérdés

A fejlesztést az alatt értem a gondolkodásban, hogy könnyebben észre vegyünk dolgokat a másikban, hogy mit miért csinál. Vagy akár a gyerekek viselkedésében is meg persze a velünk egy korosokat meg az idősebbeket. Ezeket a miértetek.

Elég ha csak fejlesszük az agyat azzal , hogy sokat olvasunk meg tanulunk?

Emlékszem mikor még iskolás voltam és tanultam, akkor mintha máshogy láttam volna a dolgokat meg mintha érettebb lett volna akkoriban a felfogásom , gondolkodásom mint most 27 évesen.

Azt vettem észre magamon mintha agyilag kicsit lezülöttem volna , gyengébb lettem mint most. Kb 18-20 éves koromig oké aztán utána meg mintha lejjebb mentem volna.

Akkoriban mintha felnőttesebb , érettebb lettem volna mint most.

Előre is köszönöm

2023. márc. 17. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez nagyon homályos. Először is tett rendbe magadban, hogy most mit látsz érettnek, éretlennek gondolkodás szempontjából.
2023. márc. 17. 12:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ahogy telik múlik az idő, az embert jobban elragadják a hétköznapok, kevésbé lesz motivációja meglátni a másikban a "miérteket" és kevésbé is akar intuitív lenni. Legalábbis magamon így veszem észre. Míg régen sokkal jobban megakartam érteni másokat, manapság már jobban lekötik a figyelmem a mindennapok velejárói.
2023. márc. 17. 12:46
 3/5 anonim ***** válasza:
61%

"Míg régen sokkal jobban megakartam érteni másokat"

Én erre azt mondanám, hogy kiveszett belőlem a tolerancia, egyszerűen már nem tudnak érdekelni az emberek. Ez a világ és ez a társadalom teljesen képes elpusztítani az emberben a jót és egy érzéketlen paraszt lesz az ember. Túl sok a képmutatás, túl sok az álszent ember, persze senki se hibátlan, ezt tudom.

2023. márc. 17. 12:57
 4/5 A kérdező kommentje:
3# -ik ezzel teljesen egyetértek a munkahelyemen is ami néha van ne is tudd. Vannak emberek akik elég sok mindent elhisznek magukról és szeretik a vezető szerepet játszani, hogy ők a valakik meg kissé nagyképűek is. Van egy munka társam is akivel már nem egyszer összevesztem sőt kiabáltam vele. És én gyárba dolgozom ott meg gondolom úgyis tudjátok mivan.
2023. márc. 17. 13:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt akkor tudod megérteni, ha az adott ember 100%-osan megismered. Ez ugye lehetetlen. Egy embert sem lehet teljesen megismerni, pláne nem többet.

Rengeteg időt el lehet pazarolni arra, hogy megpróbáld a kontrollálhatatlan dolgokat (mások cselekedetei) kontroll alatt tartani.

2023. márc. 17. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!