A reál beállítottságú emberek hajlamosabbak különböző önpusztító függősségekre?
Szerintem nincs összefüggés. Saját szubjektív tapasztalataim alapján az ének-zene és rajz tanárok bolondok/alkoholisták.
Szerintem a függőségre való hajlam a foglalkozásból nem megállapítható.
Az idősebb férfiak körében szerintem divatosabb az alkoholizmus, legalábbis az én apám is az volt, gyerekkoromban sok részeget lehetett látni az utcán, ma már csak hajléktalanokat szoktam látni, de lehet ez is csalóka.
Ma már inkább ciki ez, akkoriban meg kötelező elem volt a férfiassághoz...
Szüleim dohányoztak is, elvileg a függők gyerekei könnyebben lesznek szintén függők, de a testvéremmel mi sosem dohányoztunk, se nem ittunk.
Szóval elég soktényezős ez.
Kérdező, itt inkább arról lehet szó, hogy a családodban nagyobb hajlam van a különböző függőségek kialakulására, és a képzettségüket ismervén automatikusan ráilleszted ezt a mintát az összes reál beállítottságú emberre.
Sajnos Magyarországon minden szakmában, hivatásban, munkahelyen könnyen belebotlasz egy függő, szerhasználó emberbe, ami nem csoda, ha azt nézzük, hogy a lakosság körülbelül 10 százaléka alkoholista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!