Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldre költözést hány éves...

Külföldre költözést hány éves korig célszerű megtenni?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen ma már bármikor el lehet menni, nincs korhoz kötve, de mégis, ha megnézzük azért van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni. Szerintem egyetemistaként a legkönnyebb, mert akkor egyből egy korosztályának megfelelő közegbe kerül az ember és a legtöbb ilyen programban szintén külföldiek fogják körülvenni, akik ugyanúgy akarnak szociális életet, meg a közös érdeklődés is valószínűleg adott.

Fiatal munkavállalóként kimenni is jó, az már talán nehezebb, de még mindig megvan a lehetőség hazajönni, ha mégsem sikerül kint beilleszkedni. Munkahelyen barátkozni mások elmondásai alapján nagyon nehéz, főleg azokban az országokban, ahová a legtöbben mennek, Németország, Ausztria, Hollandia, skandináv térség, stb. A helyi emberek valahogy nagyon zárkózottak, egy alap udvariasság megvan és munkában együtt lehet dolgozni velük, de igazán mély emberi kapcsolatok kialakítása nehéz, lehet ők másképp is állnak ezekhez a dolgokhoz. Persze a helyi nyelvet jól meg kell tanulni, mert anélkül nyilván nem lehet beintegrálódni és a kultúrát is meg kell ismerni, hogy megértsd min nevetnek a helyiek, mik a tabuk, hogyan szocializálódtak.

Aztán később már középkorúként vagy idősként ez talán még nehezebb, de lehet akkor már az embernek nincs is annyira igénye új kapcsolatokra és jól elvan a kis kinti magyar közegben is, nem akar annyira közel kerülni a helyiekhez. Mert sok esetben ezt látom, hogy magyarok egymás közt jól elvannak, megkeresik a pénzüket, de a nyelvet nem tanulják meg jól, nem válnak a helyi társadalom részévé. Akik esetleg éltek kint, hogy látják? Mennyire nehéz külföldön barátokat, párt találni?

2023. márc. 10. 15:11
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem 28-36 között, családalapítás előtt.
2023. márc. 10. 15:41
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Gyermek fejjel a legkönnyebb. Én tizenegy éves koromban költöztem külföldre (anyámmal mentem) és két éven belül már folyékonyan beszéltem a nyelvet.

Szóval minél fiatalabb vagy annál könnyebb. Saját erőből persze 18 év alatt nehéz.

2023. márc. 10. 15:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, a lényegét elfelejtettem: viszont ismerősök között látom hogy 30 éves kor fölött már nehezebb a nyelvet igazán megtanulni és igazán beilleszkedni. Sokaknak akkor is sikerül - de nem mindenkinek.

Kettes voltam.

2023. márc. 10. 15:49
 4/9 anonim ***** válasza:
69%
30 felett már kemény , ki lehet 40150 evesen de akkor sokkal jobb helyrevhelyzetbe menjen mint ahonnan indult . Pamlagon 4en egy sobaban troger es melóban fiatalon sem buli de akkor strapabiróbb és reménykedik az ember, 30 felett már nem túlzottan .
2023. márc. 10. 15:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

18-50 között.

Teljesen mind1.. amikor akarsz vagy szeretnél. A szerelem bárhol megtalál, ha az miatt aggódsz. Ha beszéled a nyelvet akkor meg simán lesznek haverok is. Meg persze ha először olyan helyre mész ahol sok a magyar akkor bármi is összejöhet.

2023. márc. 10. 18:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Én most fogok kiköltözni legalábbis 6 hónapra utána meg látom mi lesz. 21 vagyok. Szerintem minnél fiatalabban költözig valaki ki annál egyszerűbb, mivel minnél öregebb az ember annál több tartós kapcsolatot alakít ki itt és lehet családot is alapít úgy már nehéz, de nem lehetetlen.
2023. márc. 12. 10:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, hozzá szerettem volna tenni, hogy az egyik 28 év körüli ismerősöm 1 éve költözött ki, de visszajött. Kérdeztem nem e bánta meg, hogy ki ment és azt mondta, hogy csak azt bánja, hogy nem költözött ki hamarabb. De már itt tervezi az életét mert itt talált magának párt.
2023. márc. 12. 10:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Bármeddig jo
2023. márc. 16. 16:34
 9/9 anonim ***** válasza:

40 voltam, amikor belevágtam. Jött a családom is utánam és négy évet éltünk DK Ázsiában. Aztán még vagy hat országban éltem, dolgoztam azóta. Ez egy ilyen állandó utazás és jó lenne, ha sose lenne vége. Lesz Mon is bázisunk, de én itt nem szeretnék megöregedni. Szerencsére megvan az anyagi biztonság, ami ad egy jó adag szabadságot.

Sehova nem akartam beilleszkedni, mindíg az expat közösség része voltam és az így is marad. Most őszintén, ha Mon elköltözöl az ország másik részére, felnőttként mennyi idő után lesznek barátaid? Ha van egy-két barátod, akire számíthatsz, az már jó és mindegy is, hogy a világ melyik részén élnek.

A kérdésre válaszolva. Minél korábban meg kell ismerni más országokat és kultúrákat, de sose késő.

2023. márc. 20. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!