Sok ember hogyan mer semmi/nagyon kicsi nyelvtudással külföldre költözni? Nem szoronganak attól, hogy szinte semmit nem értenek?
Neked nem való a külföld, mert rettegsz mindentől.
Maradj otthon a faludban.
Én Ausztriában tervezek továbbtanulni úgy, hogy nem beszélek németül. Angolul beszélek és ugyan tanultam németül, de mára csak nagyon kevés dolog maradt meg (pl. alap szavak, néhány nyelvtani rész) és nem tudom érdemben használni a nyelvet. Nem különösebben aggódom miatta.
Nem laktam még külföldön, de jártam már itt-ott és mindenhol meg tudtam oldani mindent. Nyilván van különbség a kettő között, de szerintem pont a hétköznapi szituációktól nem kell férni, mint pl. egy bevásárlás, amit te is említettél. Ott a kezedben a telefon, tudsz mutogatni, van önkiszolgáló stb., az legyen a legnagyobb gondod, hogy véletlenül eggyel több céklát vettél mint amennyit szerettél volna :D Inkább a hivatalos, “komolyabb” ügyek okozhatnak nehézséget mint pl. egy albérleti szerződés vagy egy ügyintézés, ahol szükséges lenne a saját érdekeid védelmére. Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy azért néhol a helyiek is segítőkészek szoktak lenni. Ha van hova menned (pl. munka, egyetem vagy ugye rokon, ismerős), akkor tőlük is számíthatsz segítségre. Valamint szerintem még a beilleszkedést is megnehezíti, hiszen nem tudsz csak úgy kötetlenül akárkivel beszélgetni, barátkozni, ismerkedni, ha nincs közös nyelv. Valamint más téren is szűkösebbek lehetnek a lehetőségeid pl. munkalehetőségek, szórakozás stb. Ha hosszú távon ott képzeled el az életed, ott szeretnél letelepedni stb., akkor emiatt szerintem meg kell tanulni a nyelvet. Viszont szerintem nem kell ezt túldramatizálni sem. Én is
Nem egy ember jött így ide Angliába.
Van aki “elvérzett” és hazament , van aki azóta is itt él és dolgozik.
Ez egyén és nem nyelvfüggő.
Nyilván orvos nem lett egyik sem, de jobban megélnek még így is mint Magyarországon.
"Elképzelni sem tudom, hogy kiköltözzek külföldre"
Ha akarod, akkor (eleinte) kézzel-lábbal megoldod.
Meg lehet oldani, mutogatni, és minden nap egy pár új dolgot, kifejezést tanulni. Persze jobb indulás előtt legalább egy kicsit felkészülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!