Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sok ember hogyan mer semmi/nag...

Sok ember hogyan mer semmi/nagyon kicsi nyelvtudással külföldre költözni? Nem szoronganak attól, hogy szinte semmit nem értenek?

Figyelt kérdés
Ismerőshöz szoktam kimenni pár havonta, de nekem az is elég. Már megfordult a fejemben, hogy inkább megtanulom a nyelvet... Számomra iszonyatosan frusztráló, hogy senki nem ért meg, nem tudok útbaigazítást kérni, egy uborkát sem tudok megvenni, (hacsak nem megyek el a 25 percre lévő tescoba ahol van önkiszolgáló) mert a zöldséges nem érti, mit akarok, stb. Hiába van egy elég jó angolom, ha szinte senki nem beszéli, csak az ottani nyelvet. Elképzelni sem tudom, hogy kiköltözzek külföldre, és minden nap kitegyem magam ennek, szerintem az első hónap után az idegösszeroppanás szélén költöznék haza. Jó, nyilván egy idő után akarva-akaratlanul ragad az emberre egy alap szint, de ahhoz idő kell.

2022. dec. 17. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:
30%

Neked nem való a külföld, mert rettegsz mindentől.

Maradj otthon a faludban.

2022. dec. 17. 22:16
 2/8 anonim ***** válasza:
37%
Az angol eléggé egyszerű nyelv. Eddig nekem sem volt készségem rá, de amint dolgoztam olyan helyen ahol kellett, már kezdt kapizsgálni.
2022. dec. 17. 22:21
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Simán.. Nem egy 8 osztályos hülye cig*nyt tudok (volt osztálytársak) akik már lassan 10 éve élnek kinn és tényleg még a saját nyelvét sem tudja normálisan, mégis elvan odakinn és megérteti magát, dolgozik és jobban keres mint itt magyarban.. közben meg sík hülye.. de mégis meg tudta tanulni a nyelvet valamennyire.. Ha rá vagy kényszerülve nincs más választásod.. Nem kell besz*rinak lenni, ha nekik ment másnak is fog.. Ha menni akarsz hát menj!
2022. dec. 17. 22:26
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Nem mindenkinek való az. Én se mennék. Akinek van arra igénye, hogy megértsék, és hogy ő is megértsen másokat, annak jóval nehezebb dolga van, mint annak, akinek nincsenek ilyen igényei. De nem is csak ez tartana vissza. Nekem jó itt. Én még normális családban nőttem fel, nem valami mozaikcsaládban, nekem sokkal fontosabbak azok, akiket itt kellene hagynom, mint az, amit ott találhatnék helyettük.
2022. dec. 17. 23:12
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
Én épp ezt tervezem. Az angol megy, mellette még 2 másik idegen nyelvet beszélek középfokon. Persze egyik sem a célországom hivatalos nyelve, de szerintem gyorsan fog ragadni a nyelv, másrészt az egy egészen fejlett ország, sokan tudnak angolul. Az egyetemi képzésem is angolul lesz. Illetve nem egyedül megyek, bár a párom sem beszéli az ország hivatalos nyelvét, legalább ketten leszünk ugyanabban a helyzetben, így tudjuk támogatni egymást illetve motiválni egymást a nyelvtanulásban. Plusz a munkánkhoz nem kell más nyelvtudás, csak angol.
2022. dec. 17. 23:36
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

Én Ausztriában tervezek továbbtanulni úgy, hogy nem beszélek németül. Angolul beszélek és ugyan tanultam németül, de mára csak nagyon kevés dolog maradt meg (pl. alap szavak, néhány nyelvtani rész) és nem tudom érdemben használni a nyelvet. Nem különösebben aggódom miatta.

Nem laktam még külföldön, de jártam már itt-ott és mindenhol meg tudtam oldani mindent. Nyilván van különbség a kettő között, de szerintem pont a hétköznapi szituációktól nem kell férni, mint pl. egy bevásárlás, amit te is említettél. Ott a kezedben a telefon, tudsz mutogatni, van önkiszolgáló stb., az legyen a legnagyobb gondod, hogy véletlenül eggyel több céklát vettél mint amennyit szerettél volna :D Inkább a hivatalos, “komolyabb” ügyek okozhatnak nehézséget mint pl. egy albérleti szerződés vagy egy ügyintézés, ahol szükséges lenne a saját érdekeid védelmére. Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy azért néhol a helyiek is segítőkészek szoktak lenni. Ha van hova menned (pl. munka, egyetem vagy ugye rokon, ismerős), akkor tőlük is számíthatsz segítségre. Valamint szerintem még a beilleszkedést is megnehezíti, hiszen nem tudsz csak úgy kötetlenül akárkivel beszélgetni, barátkozni, ismerkedni, ha nincs közös nyelv. Valamint más téren is szűkösebbek lehetnek a lehetőségeid pl. munkalehetőségek, szórakozás stb. Ha hosszú távon ott képzeled el az életed, ott szeretnél letelepedni stb., akkor emiatt szerintem meg kell tanulni a nyelvet. Viszont szerintem nem kell ezt túldramatizálni sem. Én is

2022. dec. 18. 11:03
 7/8 anonim ***** válasza:
64%

Nem egy ember jött így ide Angliába.

Van aki “elvérzett” és hazament , van aki azóta is itt él és dolgozik.

Ez egyén és nem nyelvfüggő.

Nyilván orvos nem lett egyik sem, de jobban megélnek még így is mint Magyarországon.

2022. dec. 18. 11:08
 8/8 anonim ***** válasza:
79%

"Elképzelni sem tudom, hogy kiköltözzek külföldre"

Ha akarod, akkor (eleinte) kézzel-lábbal megoldod.

Meg lehet oldani, mutogatni, és minden nap egy pár új dolgot, kifejezést tanulni. Persze jobb indulás előtt legalább egy kicsit felkészülni.

2022. dec. 18. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!