Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ennyire irigyek a magyarok?

Miért ennyire irigyek a magyarok?

Figyelt kérdés
A taxis áremelésről jutott eszembe. Olyanok vannak kiakadva rajta akik igénybe sem veszik a szolgáltatást. De szerintük rohadjanak meg. Fogalmuk sincs róla mennyi munka van abban, hogy tényleg jól keressen vele az ember. A párom taxizik, alap hogy minden hétvégén du 6- reggel 7-8ig tolja, amíg van fuvar. Hétköznap szintén folyamat kint van, 2 hétköznap estéje szabad. Ennyi erővel az ácsokra is rá lehetne szállni, mert sokszorosát keresik mint egy tanár...
2023. márc. 6. 10:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
57%
Ez ilyen. Én építési vállalkozó vagyok, már megy a fröcsögés mielőtt még 2 szót váltottam volna valakivel. Pedig becsületes vagyok, adózok, persze drága minden munka. Szombat-vasárnap is dolgozom.
2023. márc. 6. 10:48
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert túl nagyok a társadalmi különbségek. Túl sokat befolyásol, hova született, hova házasodsz, mennyi szerencséd van.

Nem véletlenül mondják, hogy nagyon nyílik az olló, a gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények egyre szegényebbek, a kozépréteg meg eltűnik lassan.

Az átlagember/család egyre nehezebben él meg akkor is, ha tisztességesen tanul és dolgozik, közben meg azt kell bámulja, hogy más, aki jobb családba született, tizedannyi munkával kétszer olyan jól él.

Ez hamar megkeseríti az embereket.

2023. márc. 6. 11:02
 3/15 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos a taxizás mára már "alja munka", ha ezt egyáltalán munkának lehet nevezni, miután autót vezetni már -szinte- mindenki tud.

Inkább időtöltés és azt lesni, hogy kit, hogyan lehet lehúzni és átverni.

Nem véletlenül hívják ezeket hiénáknak.

(Csináltam egy pár évig becsületesen, de ezért ki lettem közösítve így ott hagytam a taxizást.)

2023. márc. 6. 11:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen, egyszer a Keletinél szálltam be egy taxiba egy néger barátommal és angolul mondtam hogy a Lehel térre vigyen minket, az meg elindult kelet felé, Örs vezér terénél kérdeztem meg hogy mi a fenét csinál és még ő volt felháborodva hogy erre gyorsabb mert dugó van a körúton.
2023. márc. 6. 11:49
 5/15 A kérdező kommentje:
#3 nem tudom melyik társaságnál voltál, a párom a Boltnál van, folyamatosan ellenőrzik őket, plusz nincs már rádió se, a sofőrök nem ismerik egymást - neki is 1 db taxis barátja van. A függetlenek, na azok a hiénák, akik 3000 helyett 20ezerért visznek el külföldieket...
2023. márc. 6. 11:49
 6/15 anonim ***** válasza:
55%

"A párom taxizik, alap hogy minden hétvégén du 6- reggel 7-8ig tolja, amíg van fuvar. Hétköznap szintén folyamat kint van, 2 hétköznap estéje szabad"

Te meg elhiszed neki, hogy mindeközben dolgozni van... :) :) :)

2023. márc. 6. 12:27
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem, kurválkodik, abból keresi a pénzt 🙂
2023. márc. 6. 12:55
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Kibszott a hatalom több százezer emberrel, mert át lettek hajtva a KATA-ból átalányadózásba, mindenkinek megnőtt az adóterhe, kivéve persze a taxisokat, amihez SEMMI hozzáadott érték nem kell a vezetésen kívül, amit egy írástudatlan is el tud sajátítani, de bezzeg ők számlázhatnak cégeknek is. Nem elég, hogy havi 50 ezret "adóznak" csak, mellé még az éves keretüket is megemelték 18 millióra. Vérlázító. A pasidra a kutya nem irigy, hanem a kivételezettség, az igazságtalanság miatt rühelli mindenki a fajtáját.
2023. márc. 6. 14:46
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki utál dolgozni, akkor elmegy taxisnak.

Taxisok = élősködő hiénák.

Sajnos a kormány is összeszarja magát, és ha valami törvényt hoznának, akkor a "taxisok kivételek".

2023. márc. 6. 17:10
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Én szociális munkás vagyok: teljesen, totálisan meg vagyok elégedve a fizetésemmel. Nemrég igénybe vettem egy taxit: csak csipáztam, amikor fizettem... Napi 5-6 ilyen fuvar, bakker, és ha le is adózik belőle normálisan, akkor is jobban jár, mint más. Ő ezt választotta, én mást választottam. Lelke rajta mindegyiknek, hogy pluszban még mennyi "borravalót" tarhál le az ügyfeleitől...

Érdekes, hogy mondjuk a bányászok, akik tényleg mindenféle eü.-tényezőnek ki vannak téve, miért nem szólalnak fel sosem? Pedig ők aztán tényleg ott vannak a veszélyben...

2023. márc. 6. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!