Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mikor jöttetek rá, hogy mi...

Mikor jöttetek rá, hogy mi akartok lenni, ha nagyok lesztek? És hogyan jöttetek rá?

Figyelt kérdés
Még gimnázium elején vagyok, és tudom ez normális, csak kicsit elkezdett aggasztani ez az egész, és jelenleg el vagyok veszve. Érdekelne, hogy mással ez hogy volt,ki hogy élte meg ezt?

2023. febr. 27. 14:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Hamar rájöttem, de nem az lettem 🤔
2023. febr. 27. 17:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Ami szerintem jó tanács lenne, Kérdező:

járj nyitott szemmel, és érdemes részt venni pályaorientációs napokon, nyílt napokon (minél hamarabb, mert akkor hamarabb tudsz a fontosabb tárgyakra, fakultációkra fókuszálni, gondolni), valamint, ha megoldható, akár az Educatio-n is. De ott nagyon szerencsésnek kell lenni, hogy jó időben menj és ne legyen brutál nagy tömeg. Illetve érdemes diákmunkákat is vállalni, ha lehet, minél többféle területről, és úgy kicsit jobban bele tudsz látni az ottani világba.

Most állok az egyetemi gyakorlatom előtt, szóval nagyon, nagyon remélem, hogy nem kiabálok most el semmit sem :D

17 voltam, diákmunkáztam, és ott tudatosult bennem, hogy igazából érdekel és tetszik is a pálya, valamint magam is el tudom ott képzelni, hosszútávon is. Ezen a vonalon tanultam tovább, és eddig elégedett vagyok a döntésemmel, mert megtaláltam azt a konkrét munkakört, amit szívesen betöltenék.

Viszont azt hozzá kell tenni, hogy korántsem egyszerű dologról van szó, és mindenki máskor, másmilyen életszakaszban talál rá erre a pályára. Akkor sincsen baj, ha közben meggondolod magad, váltani kell, mert addig is gyűjtöttél tapasztalatot, tudást, azok meg sosem vesznek kárba :)

2023. márc. 5. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!