Hogy lehet az hogy egyesek képesek ingerszegény környezetben boldogságra màsok meg depressziósak lesznek ha csak ennyi az életük?
Nem is fogsz belerázódni. Vagy zsigerileg az állandóságot és a kiszámítható életet szereti valaki, vagy az izgalmakat. Én is az utóbbi vagyok, nem tudnék az első lenni, akármennyire is próbálnám, akkor inkább felkötném magam (igazából semmi értelme szerintem a kiszámítható unalmas hétköznapi életnek, mint írtam, az a szobanövény szint).
Mi akadályoz abban, hogy ingergazdagon élj?
9.: Szerintem azon nem lehet változtatni, hogy te nem szereted az ingerszegénységet.
Ugyanígy azon sem lehet segíteni, hogy én meg utálok minden változást.
Te annyit tudsz tenni, hogy próbálsz olyan programokon részt venni, amik elég izgalmasak számodra, én meg annyit tudok tenni, hogy próbálom kerülni az engem zavaró, változatos dolgokat.
De most olyan életszakaszban vagyok hogy nem tudok izgalmakat biztositani magamnak, meg nem is olyan izgalmas körökben forgok most.
Ezzel nincs is bajom nem lehet az élet mindig habostorta. Megesnek olyan napok vagy időszakok, amikor kb semmi nincs.
Ezt eddig megértem.
Néha egyedül kell lenni vagy néha átlagallampolgár életet is kéne élni. Ez is rendben van eddig.
Csak az nincs, hogy elkezdek beleőrülni.de olyan dolgokba ami másoknak meg egyenesen öröm boldogság.
Amikor jön a munkatársam olyanokkal hogy képeket mutat mennxi mindent milxen profin horgolt, csak az suhan át bennem, na ennek sincs élete hogy ilyenekre áldozza a drága szabadidőt vagy napot ami soha nem fog visszajönni többé.
Kb azzal az érzéssel élek mintha minden nap az utolsó lenne, bűn elcseszni egy filmmel, könyvvel. Ha csak egyszer élhetnél, vagy egy napot csak.
Minden perc, óra egy kincs, meg kellene élni, es nem kapod vissza.
Vagy amikor jön a hétvége. Egy hétből csak 48 órád van. 48 órád van Élni. És akkor elcsesznéd háztartással filmmel horgolással?
Amikor csak 48 óra az életed/hét?
Ilyen felfogásom van, nem tudom honnan miért.
Amikor ráérek és nem történik semmi bennem belül dübörög valami, folyamat "rugdos", hogy indulj, csináld, tedd meg, élj, hajrá, de nincs meg az hogy de mit is?
Hát Tom Cruise pl. adrenalinfüggő (link). Ő sem képes már egy átlagember által élt "unalmas" életet élni. Kell neki az adrenalin löket különben rosszul van.
Lehet hogy te is csak akkor érzed jól magad ha olyan dolgok történnek veled amik "izgalmat" okoznak. Nem érzed jól magad saját magad társaságában. Mondhatni kevés vagy saját magadnak. Mások is kellenek ahhoz hogy jól érezd magad. Van ilyen.
Az a kérdés hogy mindig is ilyen voltál vagy csak egy ideje?
13.: Nekem sajnos extrém mértékű az egyhangúsághoz való ragaszkodásom. Szerintem ezzel nehezebb boldogulni, mint azzal, ha valaki nem szereti a változatlanságot.
Néha én is kimozdulok otthonról, de mindig csak ugyanazokra a helyekre szoktam menni. Nem szeretek új dolgokat felfedezni.
A szabadidőmben leginkább csak futni járok az általam ismert környéken, rajzolok és telefonozok. Nem igazán szeretnék más hobbikat is kipróbálni, nekem így jó.
Ha nem muszáj, akkor soha semmin nem változtatok az életemben.
Tudom, hogy én nagy mértékben eltérek az átlagos emberektől, de nem tudok mit tenni.
Sokféle ember van a világban. Amíg nem ártunk egymásnak, addig szerintem nincs baj egyik fajta viselkedéssel sem.
"Amikor jön a munkatársam olyanokkal hogy képeket mutat mennxi mindent milxen profin horgolt, csak az suhan át bennem, na ennek sincs élete hogy ilyenekre áldozza a drága szabadidőt vagy napot ami soha nem fog visszajönni többé."
Szerintem akkor van értelme az életünknek, ha olyan dolgokkal foglalkozunk, amiket élvezünk.
Ha valakit az olvasás, a horgolás, vagy a filmnézés tesz boldoggá és ő így érzi teljesnek az életét, akkor teljesen rendben van az, hogy ő így él.
Én nem tartom azt problémának, hogy olyan dolgokkal töltöm az időmet, amik a többség számára unalmasnak tűnnek. Mindenkinek olyan életet kellene kialakítania, amiben ő maga boldog tud lenni.
Az én életem például nekem kell, hogy megfeleljen és nem másoknak.
Nem élhet mindenki érdekes, kalandregénybe illő módon. Átlagos emberekre is szüksége van a világnak, meg egyébként is mindenki máshogy érzi jól magát.
Nekem például kár lenne mindig mennem valahová. Nekem rosszabb lenne, ha így tennék, másoknak meg úgyis mindegy az, hogy én mit csinálok a szabadidőmben.
Talán másnaposok c film, csak van benne szerelem is, kastély is((ott is dolgoztam (külföld)ezeregy rózsát is kaptam a feelyng miatt erre))és vendéglató munkahely is szintén külföld, ahol minden nap buli van éjszaka reggelig, nappal meg rengeteg kaland izgalom, orosz portugál török cseh haverok, csínytevések, millio röhögés, vagy fegyverek rendőrség, vagy amikor haverok "tanítanak" vezetni és otthon a jogsid Mo-n, közben egx rakat nevetés a kocsiban, vagy eltévedsz es amik útközben érnek, mikor ejszaka át kell menned egy elhagyatott pusztán mert le van merülve a telod de lerobbant a kocsi, aztàn egy tehencsorda közepén találod magad a vaksötétben, de végre látsz egy fényt egy házat bekopogsz ejszaka a semmibol h telefonalni szeretnél és egy "öregnéne" nem érti ki vagy mit akarsz, a senki földjén, de aztán jönnek tizen is segiteni, akiktől félsz nem e útszéli prostinak néznek, de kiderul nem, meg aztán jönnek a török havetjaid akiket hívtál, meg a nyanya miatt a rendörök is, és kb 30 an lesznek hirtelen körülötted mert lerobbantál:D, és mindig minden áldott nap van és történik valami, de még aludni sincs soha idő, és szexre sem nagyon mert annyi minden történik mindig, hogy megállás sincs.
És kb minden nap pörgés van, és néha mikor ébredsz azt sem tudod hirtelen most épp hol vagy, mert állandóan változik az is, mikor hol vagy.
És megéled ezeket pl pàr hónapig és olyan érzésed van mintha éveket éltél volna meg, annyi minden van benne hogy el se tudod mesélni, és kozben meglátod hogy egy volt kollegád itthon meg még mindig ugyanazt ugyanugy csinálja mint akinek felaladt volna a lemez. Felkel bemegy meloba, melo után vásárol. Felkel bemegy meloba melo utan vásárol. Mintha amig neked elment volna ezeregy napod, millio sztori történet esemény, ő meg mintha egyetlen napot élne át mindig újra és újra. Van is egy ilyen film is.
És amikor pl bementem itthon egyszer a rendőrségre hogy fel akarom jelenteni az áramszolgáltatót mert csalással vádol és buntetést akar velem fizettetni(fura volt nekik hogy hirtelen lezuhant a fogyasztásom majdnem nullára mert nem voltam itthon de erről nem tudtak)így belepillantottak az anyagaimba, ki is vagyok, és visszanézett rám a rendőr valami olyasmi kérdéssel hogy maga az aki mindig eltűnik es körözzük? Örülök, hogy most megvan:D vannak is így rendör és nyomozó haverjaim is már. Irtó jófejek és helyesek;). Meg ugye kint is.
És most itthon az életem..
Kb mint a volt kollegámnak. Egy napot élek át mindig újra és újra mint a felakadt lemez. Munka otthon munka otthon. de szóval a hétvége legalább az ENYÉM.
Eddig mondjuk rendben is van.
De most álljak neki horgolni?
Szerintem próbálj meg a régi munkádhoz hasonló munkát keresni, ha az tenne boldoggá.
Ahhoz sajnos nincs ötletem, hogy a mostani, unalmasabb életedet hogyan tudnád jobban megkedvelni (már ha lehetséges ez egyáltalán).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!