Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Asszertivitást hogyan lehet...

Asszertivitást hogyan lehet fejleszteni?

Figyelt kérdés

10,1%-ban vagyok agresszív, 27,5%-ban asszertív, 28,9-ben passzív, illetve 33,4%-ban manipulatív.

Jelenleg ez a felállás. Nem szeretnék ennyire manipulatív lenni másokkal szemben, ugyanakkor valamiért mégis így intézem a dolgaim, mint ez a személyiségtípus.

Hogyan lehetne a kommunikációmat méginkább "asszertivitálni"? :D

2023. febr. 16. 21:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%
Várjuk további hozzászólásaikat.
2023. febr. 16. 22:54
 12/20 anonim ***** válasza:
61%
#8as vagyok. Jelenleg ti is aggresszív kommunikációt folytattok. A kérdező fejlődni szeretne. Hibát vétett ez igaz de ettől még feltételezhető, hogy egy normális ember, nem pedig egy állat. Nem tudjátok elviselni azt, hogy nem ismeri be a hibáját ezért tovább támadjátok. A hiba belőletek is, más helyzetből ugyan de ugyan abban a formában megmutatkozik. A ti helyzeteteket még plusszban az is rontja, hogy megvagytok győződve arról, hogy az értelmi szintetek a kérdező értelmi szintje felett áll. Miközben látszik, hogy vakok vagytok az érzelmi működésetekre. A működésre amelyből a véleményeteket megformáltátok.
2023. febr. 16. 22:59
 13/20 anonim ***** válasza:
80%
Kérlek kérdező, vedd most elő a 27,5%-ban asszertív énedet, és mondd el hogy számoltad ki? Hát meghalunk a kíváncsiságtól.
2023. febr. 17. 09:23
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A asszertivitást elsősorban úgy fejlesztheted, hogy mielőtt kinyílvánítod a véleményedet valamiről, megállsz egy pillanatra gondolkozni, hogy vajon a beszélgetőpartnered mit érezhet, mit gondolhat a mondanivalója kapcsán, megpróbálod az ő szemszögéből is megfigyelni és átérezni a témát, és nem feltételezed azonnal, hogy kizárólag azért szólt hozzád, hogy belédköthessen, beszólhasson valamit. Illetve vedd figyelembe, hogy a másiknak is vannak érzései és önálló gondolatai, amik nem feltétlenül tévesek, csak azért, mert nem értesz vele egyet. Mindenkinek meg van a maga igazsága, és érdemes arra törekedni minden kommunikáció során, hogy a kettőtök igazsága a lehető legközelebb kerüljön egymáshoz, anélkül, hogy ráerőszakolnád a véleményed, vagy megsértenéd a másikat.
2023. febr. 17. 10:52
 15/20 anonim ***** válasza:
71%
Mindezt megfogalmazhatom úgy is, hogy növessz magadnak empátiára való hajlamot és ne legyél seggfej. Melyik az asszertivebb?
2023. febr. 17. 10:54
 16/20 anonim ***** válasza:
45%

14-15

Hu basszus ez borzasztó. Szóval ezt gondolják az asszertívek (15) miközben körmondatokban fogalmaznak a kedvemért :) Akkor inkább mondja az őszintét.

2023. febr. 17. 12:26
 17/20 anonim ***** válasza:
82%
Nem gondolom ezt, csak meg tudom fogalmazni egyszerűen bunkó paraszt módra is. Én a másik nyelvet beszélem és úgy is gondolkodom. De eleget tapasztaltam a bunkóságból, ahhoz, hogy ha nagyon akarok így is meg tudjak szólalni. Kinek mi jön zsigerből és mi az, amit erőltetve kell, és idegen a természetének.
2023. febr. 17. 14:14
 18/20 anonim ***** válasza:
67%

10,1%-ban vagyok agresszív, 27,5%-ban asszertív, 28,9-ben passzív, illetve 33,4%-ban manipulatív.

Kamu! Én nem tudom mi hozta ki ezeket az értékeket, de gyanúsan nagy a sunnyogás, hiába kérdeztük többen is.

De a kérdező válaszait látva hát erősen sántít! 10% agresszió? Inkább 50% fölött... Majdnem 30% asszertív??? Hol látunk ilyet nála? De a másik 30% manipulatív is erősen sántít, egy ügyes manipulátor kérdező egyből kihúzta volna az őt érdeklő válaszokat a válaszolókból, ehelyett itt a kérdező már az első válasz után primitív konfliktusba keveredett lol.

A 30% passzív akár még igaz is lehet, de gondolom csak abban az esetben ha nála erősebbel találkozik, apu anyu erősebb gyerek az utcán. És abban biztos vagyok hogy aki gyengébb, ott az erőszakot alkalmazza, vagy akár itt neten is ahol nincs következménye.

Látod, jobb lett volna ha megadod a forrást hogy honnan vannak a számok. Bár mivel full kamu, nem csoda hogy ennyire agresszívan terelted a kérdést is.

2023. febr. 17. 21:15
 19/20 anonim ***** válasza:
83%
#21 A kiszolgáltatottakkal szemben tudom elképzelni, ahol valami fölényt érezhet a kisebbrendűségi komplexusai miatt és valószínűleg így is van. Az ilyenekre jellemzőek a hatalmi harcok, szeretik megmutatni hogy másokat legyőzhetnek.
2023. febr. 17. 22:24
 20/20 anonim ***** válasza:
70%
Nézz szembe magaddal, majd megtudod.
2023. febr. 17. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!