Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Fémkerámia fogkorona érzékenység?

Fémkerámia fogkorona érzékenység?

Figyelt kérdés
Ha volt már ilyen valakinek, mik voltak a tünetek? Fogorvos, parodontológus és szájsebésznél is jártam, de nem egyértelműek a tünetek, viszont szinte majdnem biztos, hogy a fém kerámia korona okoz furcsa érzést, furcsa íz érzetet, de nincsenek szokásos fém allergia tünetek, elvileg...

2023. febr. 15. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy fém kerámia.

vagy fém, vagy kerámia.

Ez olyan lenne, mint a fém faház vagy a fából vaskarika.

Az orvosi fém okozhat olyan fémes ízt ami fura, ez nem allergia, szimplán érzés, de valószínűbb hogy más probléma okozza.

[link]

2023. febr. 16. 00:57
 2/8 A kérdező kommentje:
1: de van fémkerámia, mivel fém vázra építik a kerámiát, keress rá bármelyik fogászat oldalán, és allergia is létezik, csak ritka
2023. febr. 16. 10:34
 3/8 A kérdező kommentje:
1: sőt még az implantátum titanium anyagára is lehet valaki allergiás "érzékeny", még ha az még ritkább is
2023. febr. 16. 10:35
 4/8 anonim ***** válasza:

"de van fémkerámia, mivel fém vázra építik a kerámiát"

Nyugi, egyrészt vegyészmérnök vagyok, másrészt pont a fogorvosok által használt anyagokkal foglalkoztam egy ideig. Attól mert fém vázra kerül rá még nem lesz fémkerámia.

Egy titán csavar kerül az állkapocsba és arra kerül rá kerámia fogpótlás. Ettől még nem lesz fémkerámia, ahogy egy szék sem lesz fémfa, csak mert a fém vázra fa ülőkét meg támlát szereltek.

Külön-külön jelennek meg a szádban és így külön kell nézni őket, csak egymást kiegészítve kerültek oda.

Mivel ritka, pont emiatt adtam a linket, hogy mi más okozhat fémes ízt a szájban, mert azok meg sokkal gyakoribb esetek. A fémes íz nem allergia jele, te is írtad, hogy nincsenek szokásos allergia tünetek.

Pont azért mert nem a fém allergia miatt érzel fémes ízt.

2023. febr. 16. 10:59
 5/8 A kérdező kommentje:

4: hiába írod, ha minden egyes fogorvos lapján ott van, hogy fémkerámia...

[link]

egyébként meg tejesen mindegy, akkor is fém váz kerámia bevonattal, de sehol nem így írják

egyébként nem írtam, hogy fémes íz, az íz néhol édeskés, néhol sós, és csak a korona alatti részen, az pedig lehet a fémérzékenység jele, viszont nincs pirosság, jelenleg íny visszahúzódás sem (bár korábban volt)

2023. febr. 16. 13:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy maradt amalgám vmelyik fogadban? Vagy valami egyéb fém implantátumod, vagy a karóra a kezeden? Csak találgatok. Ha ennyi orvos látott, én nem biztos h látatlanban okosabb tudok lenni. Más fémallergiád nem volt még?
2023. márc. 11. 13:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Azon meg nem kéne okoskodni, hogy van-e fémkerámia, vagy nincs. Az a neve, úgy hívják. Belül fém, kívül kerámia, hogy szép legyen de olcsó. Megtévesztő a neve, de ennyi erővel a hamutálnak is hamuból kéne lennie, nem?
2023. márc. 11. 13:56
 8/8 A kérdező kommentje:
7: sötétek vagytok, mint az éjszaka :D azért fém kerámia, mert van egy fém váz, amin kerámia bevonat van :) de nyugodtan szívjátok le egymást :)
2023. márc. 16. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!