Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vagyok ennyire érzékeny?

Miért vagyok ennyire érzékeny?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok a képességeimmel nagyjából, mégis érzékenyen érintenek dolgok, pl. most volt angol vizsgám megkaptam a kívánt minősítést, viszont azt mondta a tanárnő, hogy nem mindenhol értette, amit mondok és, hogy van amit nem mondtam helyesen, tudom, mégis annyira rosszul esik, már ezen kattogok 3 napja, elég ha valaki felemeli rám a hangját és már sírok, és nehezen tudom elfelejteni ezeket, vagy egyáltalán nem, van olyan, amin még évek múlva is gondolkodok, hogy miért mondta ezt nekem. Hogy tudnák ezen változtatni? Miért vagyok ilyen? Nem hiszem, hogy el lettem volna kényeztetve, rengeteg dolgot nem kaptam magam, nem pátyolgattak, sőt.

2021. máj. 26. 15:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szüleiddel beszélsz az érzéseidről, érdekli őket hogy érzed magad, vagy csak kritizálnak/leszidnak/semmi sem elég jó nekik? Ha rossz jegyet kaptál vagy hibáztál, elrontottál valamit, akkor hogyan viselkedtek?
2021. máj. 26. 15:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Mi nem az a család vagyunk, akik az érzéseiről valaha is beszélt, ha sírtam apám elintézte annyival, hogy:"ne bőgj". Apámtól sok kritikát kaptam kb mindenre: hogy járok, milyen a tartásom, hülye vagyok, nem értek semmihez. Anyám mindig szeretett összehasonlítani másokkal, igen az nem tetszett nekik, ha valaki jobb jegyet kapott, mint én, mindig elvárták tőlem, hogy maximumot hozzam, ez nem sikerült mindig.
2021. máj. 26. 16:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg is találtuk az indokot, hogy miért vagy ennyire érzékeny... A szüleid az önbizalmadat is alaposan porig rombolták.
2021. máj. 26. 16:03
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes az ember szíve! Én is sokáig úgy gondoltam, megbántanak, igazságtalanok velem, rossz érzés. Bár nem mindegy milyen életszakaszban történnek ezek. Viszont ha összehasonlítanánk mások élethelyzetével, rádöbbennénk mennyivel jobb helyzetben vagyunk hozzá képes. Csak egy példa, igaz Jézus felnőtt volt, de emlékszel miket mondtak rá és hogyan ölték meg? Ez segíteni tud a saját helyzetünket elviselni. Van egy ígéret számodra is! 37.Zsoltár 29."Az igazságosak öröklik a földet és örökké rajta laknak."
2021. máj. 26. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!