Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Rossz ember vagyok, ha engem...

Rossz ember vagyok, ha engem szinte hidegen hagy ez az egész földrengéses téma?

Figyelt kérdés

Nem érdekel, hogy hányan haltak meg, nem sajnálkozom, nem olvasom el ezeket a cikkeket, nem "szomorú fejezem be" az ezzel kapcsolatos dolgokat, nem érzek semmit. Talán annyit, hogy "jaj csórik", és ennyi, ebben ki is merül a dolog. Egyedül az állatokat sajnálom. Van nekem elég problémám a saját életemben (nyilván nem ekkora, és főleg lelki) de nekem az bőven sok, én nem tudok többet befogadni, szóval sem ez, sem más katasztrófák nem nagyon szoktak megérinteni, úgy vagyok vele, szerencsére nem az én bajom. Ettől én rossz ember vagyok? Csak mert látom/hallom, hogy milyen sokan sajnálkoznak, siránkoznak ezen az egészen, hogy mennyi halott van stb stb, és gondolom az a normális. De néha már egy-egy ilyen katasztrófánál úgy érzem, hogy sokan csak álszentek... pl. annó volt ez a francia dolog, hogy mindneki kitette a francia zászlót a Facebook profilképére :D na az totál képmutatás volt. No mindegy, igazából lehet tényleg én vagyok az érzéketlen.

Ha számít, közel 30 éves nő vagyok.

2023. febr. 14. 08:20
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 A kérdező kommentje:
Én nem tudok szeretni idegen embereket. Viszont olyan állatokat, főleg kutyákat, akiket életemben sose láttam, simán szeretem :D
2023. febr. 14. 09:08
 12/69 anonim ***** válasza:
58%
Akkor mindenkinek torz, beteges értékrendje van, aki kutyát vagy macskát tart és több ezer forintos állateledelt vesz neki és naponta többször megeteti míg sok gyerek éhezik Magyarországon is, ott vannak a hajléktalanok az utcákon, a sok gyerekes cigánycsaládok. Aki nekik nem ad pénzt de a kutyájának költ kajára, állatorvosra az torz és beteges.
2023. febr. 14. 09:10
 13/69 anonim ***** válasza:
0%
Ja a mentokutya az mas. Ot en is sajnaltam. Azt hittem az ottani joszagokra gondolsz. Mert rajuk irtam, h eszembe se jutottak idaig.
2023. febr. 14. 09:10
 14/69 A kérdező kommentje:
#14 Nekem is csak a mentőkutya halála után jutott eszembe a sok állat, akik ott éltek :( de miután ez eszembejutott, én őket is sajnálom, nem csak a mentőkutyát.
2023. febr. 14. 09:12
 15/69 anonim ***** válasza:
82%

Hasonlóan gondolkodom kérdező, de azt a szívességet azért megteszem a környezetemben előforduló embereknek, hogy nem hangoztatom, reklámozom, hogy én így gondolkodom erről a tragikus eseményről.

A közöny úgy működik, hogy amíg az ember nem válik személyesen az áldozatává, addig sokan nem vesznek róla tudomást és helyesnek vélik a közönyös magatartást.

Tudom, hogy nem helyes a viselkedésem, de ötvenen túl már kevés az esélyem arra, hogy megváltozzak, - de legalább nem reklámozom senkinek, hogy ilyen negatív tulajdonságom van.

:(

2023. febr. 14. 09:20
 16/69 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem az emberek 95%-a ilyen. Empátia kevesekben van.

De ha nem írod oda, azt hittem volna, valami "edgy" tinifiú vagy.

2023. febr. 14. 09:25
 17/69 anonim ***** válasza:
83%

16, Te mit teszel empátiábol mások iránt?

Hogyan fejezed ki az empátiádat:

- A cigányok?

-A kövérek?

- A hajléktalanok?

-A idősek?

- A krónikus betegek iránt?

Konkrét példákat szeretnék olvasni. Mert ugye tudod, hogy az empátia 1.Nem személyválogató, 2.Tettekben is megnyílvánul.

Mertha csak hangoztatod meg tragikus cikkek alá kommentelgetsz, az képmutatás.

2023. febr. 14. 09:39
 18/69 anonim ***** válasza:
88%
Egy véleményen vagyunk. Katasztrófák minden nap történnek, max nem kapnak nyilvános visszhangot. Ha ma felég a házam, engem ki fog sajnálni? Nekem ki fog segíteni? Senki. Mindenki a saját életéért felel, és nem máséért, szerintem ez a normális.
2023. febr. 14. 10:02
 19/69 anonim ***** válasza:
0%
Elég lenne nem szenvtelenül azt gondolni, "há' ez van". Mert az ilyenek az életükben is érzelmileg visszamaradottak.
2023. febr. 14. 10:06
 20/69 anonim ***** válasza:
85%

Megvannak azok a videok, akár híradóban, mikor valaki összeesik, és senki nem segít? Ilyenkor meg lehet érteni, hogy miért nem. Mármint az embereket nem érdekli, ha valaki mellettük haldoklik.

Ami igazából engem nem érdekelne, ha nem álszenteskedne mindenki, hogy bezzeg ha ő ott lett volna, meg tartsunk össze meg minden.

2023. febr. 14. 10:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!