Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire gáz, hogy nem megyek...

Mennyire gáz, hogy nem megyek a temetésre?

Figyelt kérdés

Meghalt a férjem egyik unokatestvére. Gyerekként sokat voltak együtt, de már 10 éve nem tartották a kapcsolatot sehogyan. (Óriási a férjem családja, van vagy 30 unokatestvére.)

Én nem ismerek onnan senkit, sose találkoztam az elhunyttal, tök kellemetlenül érezném magam és szabit kéne rá kivennem, amiből nincs sok. Ezért döntöttem úgy, hogy nem megyek, de a férjem ott lesz.

Mennyire illetlen ez szerintetek? Döntöttem mar, csak érdekel mások véleménye.

2023. febr. 8. 06:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
54%

10, bizonyos szempontból értelek..

..deee továbbra is tartom a véleményem, miszerint a temetés nem a halottról szól, hanem az élőről. Márpedig a család apraja-nagyja vszeg ott lesz, szóval ez pl pont arra jó, hogy felélesszen régi kapcsolatokat, stb... Persze ez elsősorban a férj dolga. De a kérdező is a család tagja.

Összességében én a csatlakozási pontot látom ebben, nem azt, hogy fel kell mérni az elmúlt időt mennyire volt érdemes. Én inkább azt nézem, hogy mit hozhat ez a jövőben. Egy szociális lehetőség amit szerintem kár kihagyni.

2023. febr. 8. 11:52
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha a férjem elmegy egy ROKONA temetésére, akkor elmegyek vele és kibírom azt a 2 órát. Mert egy család vagyunk és neki fontos, én meg szeretem őt. Ezért megyek el sokszor családi összejövetelekre is, annak ellenére, hogy lenne jobb dolgom is. Ha egy barátja temetésere megy el, akit én nem ismerek vagy nem olyan jól, akkor nem megyek.
2023. febr. 8. 17:30
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem lepnek meg a válaszok, a család mindenkinek mást jelent. Én családomnak azt tekintem, akivel bizalmi kapcsolatban állok, pl. van édes testvérem, akivel nem beszélek, míg van barátom, akiért barmikor lemondok nekem fontos dolgokról.

A férjem családja nem ilyen, többnyire leszarják egymást, de ilyenkor a vér kötelez.

Egyébként megvolt a temetés, nem csak én nem mentem, más tesó/unokatesó házastársa is távol maradt, szóval senkit nem érdekelt, hogy nem voltam ott.

Hétvégén 2 óra engem se zavart volna, akkor elmegyek illemből, de az évi 21 nap szabimból sajnálok 1 napot olyan eseményre, ahol az elhunytnak hitem szerint mindegy, hogy ott vagyok-e, és akit életemben nem láttam, a férjem meg 10 éve nem, hiába ROKON.

2023. febr. 8. 18:26
 14/19 anonim ***** válasza:

Ja, tehát igazából már a kérdés feltevésekor mindegy volt, már eldöntetett.

És a férjed mit mondott amúgy a dilemmára? Mert igazából továbbra is tartom a véleményem, hogy leginkább az a kérdés, hogy Ő mit ogndol, neki hogy esne jól stb. A halott le van szarva, ő mr nem fog megsértődni.

2023. febr. 8. 19:30
 15/19 A kérdező kommentje:

Igen, de ezt a kérdésbe is beleírtam, hogy "már eldöntöttem, csak érdekel mások véleménye".

A férjem nem kért, hogy menjek, se előtte, se utána, neki mindegy volt. Ő sem kötődött az elhunythoz, tiszteletből ment el, nem szorult érzelmi támogatásra.

2023. febr. 8. 19:38
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A temetés az, amikor elkísérjük az elhunytat az utolsó útjára.

Ha ismerted, szeretted, tisztelted annyira életében akkor elmész, mert ezzel búcsút veszel töle. Neki már mindegy, őt már nem érdekli. Ezzel a saját lelkednek teszel jót, vagy nem!

Azért ne menyj, mert illik, vagy szokás vagy stb. Ez nem egy meghívós buli, nem számít kit ismersz. Elmehetsz te a volt óvónénid temetésére is ha a lelkedben úgy érzed, hogy ott kell lenned.

Ne törődj mással.

2023. febr. 8. 19:43
 17/19 anonim ***** válasza:
Najó, de amikor őt krdezted, hogy "szerinted én menjek?" arra mit mondott. Az, hogy nem kért, az eg dolog.
2023. febr. 8. 19:43
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem kérdeztem, ő kérdezte, hogy megyek-e, mondtam, hogy nem, erre mondta, hogy rendben. Abban biztos vagyok, hogy őt nem érdekelte, inkább a családja miatt tettem fel a kérdést, mert mint írtam, ők is úgy vannak vele, mint itt többen, hogy a család az család, bármilyen tavoli is.

De amúgy a férjem testvérei közül se volt ott mindenki, házastársak meg főleg nem, szóval most már tudom, hogy a családját se érdekelte, hogy nem mentem.

2023. febr. 8. 20:00
 19/19 anonim ***** válasza:
jaa, értem, okés.
2023. febr. 8. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!