Meghalt a férjem egyik unokatestvére. Gyerekként sokat voltak együtt, de már 10 éve nem tartották a kapcsolatot sehogyan. (Óriási a férjem családja, van vagy 30 unokatestvére.)
Én nem ismerek onnan senkit, sose találkoztam az elhunyttal, tök kellemetlenül érezném magam és szabit kéne rá kivennem, amiből nincs sok. Ezért döntöttem úgy, hogy nem megyek, de a férjem ott lesz.
Mennyire illetlen ez szerintetek? Döntöttem mar, csak érdekel mások véleménye.
Ne menj. Felesleges. Elteben kell talalkozni az emberekkel.
2023. febr. 8. 06:20
2/19 anonim válasza:
Szerintem ez nem gáz hanem parasztság ... de te tudod.
2023. febr. 8. 06:52
3/19 anonim válasza:
Én sem mennék, pláne, ha nem is ismersz onnét senkit, mivel akkor téged se ismer onnét senki, nemde?
2023. febr. 8. 06:52
4/19 A kérdező kommentje:
A férjem családját, tehat szüleit, és a férjem testvéreit ismerem, masokat nem. Az elhunyt családjából sose találkoztam senkivel.
2023. febr. 8. 07:21
5/19 anonim válasza:
Nem mindegy hogy kommunikálod kifelé miért nem mész.
Másképp hat a "Sajnálom, hogy nem tudok ott lenni, de nem tudtam megoldani" és a "Nem is akarok ott lenni, nem is ismertem" között.
Arról nem kell tudniuk, hogy te nem is akartad megoldani.
2023. febr. 8. 07:41
6/19 anonim válasza:
Ne menj, nem is ismered.
2023. febr. 8. 08:48
7/19 anonim válasza:
Szerintem tökmindegy, hogy ismered-e vagy sem. A temetés nem az elhunytról szól, hanem a még élőkről. Az elhunytnak mindegy, hogy ott vagy-e, hisz... ő már nincs ott.
A férjed családja rossz néven veheti.
DE igazából ebben nem mi, hanem a férjed tud segíteni. Kérdezd meg, hogy ő mit gondol erről.
Mert igazából ha a férjednek ez fontos, akkor neked kutttttyakötelességed ott lenni. Nem az elhunyt miatt, hanem a férjed miatt.
2023. febr. 8. 09:17
8/19 anonim válasza:
#7: A férjnek se lehetett olyan fontos az elhunyt, ha nem tartottak semmilyen kapcsolatot 10 éve.
2023. febr. 8. 10:40
9/19 anonim válasza:
8, szerintem ezt nem a mi tisztünk eldönteni. De még csak nem is a Kérdezőé.
2023. febr. 8. 10:53
10/19 anonim válasza:
#9: Ez igaz. De akik nekem valóban fontosak azokkal tartom a kapcsolatot, legyenek bárhol az országban/világban. Sajnos előfordult, hogy egyoldalúvá vált részemről, akkor levonom a konzekvenciát és nem megyek el a temetésére sem. Ha már unokatestvér: az enyém amikor meghalt az egyik nem mentem el a temetésére, pedig pár utcára lakott tőlem. Nem volt semmi bajunk egymással, egyszerűen csak nem találkoztunk, nem beszéltünk évekig. Akkor meg minek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!